720 entry daha
  • göbeklitepe'yle ilgili bir şey öğrenmek istiyorsanız mehmet özdoğan'ın youtube'daki konferanslarını izlemenizi öneririm. bir defa mehmet özdoğan işin kökenindeki kişilerden. göbeklitepe bulunmazdan önce anadolu'da göbeklitepe benzeri neolitik yerleşim alanlarını arayan ekibin bir üyesi. halet çambel'le birlikte asistanlığında çayönü'nü kazanlardan biri. çayönü, göbeklitepe'nin kabaca bin yıl sonrasına denk gelen aynı kültürün devamı olan ve tarım devriminin gerçekleştiği merkezlerden biri.

    mehmet özdoğan'ın konferanslarında göbeklitepe'ye giden süreci, süreç içindeki paradigmal devrimi de bulabiliyorsunuz. örneğin özdoğan hoca diyor ki biz göbeklitepe'ye benzer bir yerlerin var olduğunu tahmin ediyorduk ama yanlış yerde aramışız. biz ovalarda olması gerektiğini düşünürken dağ başında çıktı. sonra sonra fark ettik ki hepsi dağ başlarındaymış zaten. sürecle bu kadar birebir iç içe olmuş adamın türkiye'de türkçe verdiği konferanslar 1997 izlenme alırken neden national geographic'in yüzeysel ve çarpıtmalarla dolu belgeseli 2,5 milyon izlenme alıyor?

    ekşi sözlük'te sırf göbeklitepe başlığında bununla birlikte 755 giri var. mehmet özdoğan'ın tüm boyutlarıyla göbeklitepe ve etrafındaki dünyayı anlattığı konferanslarının izlenme sayısı 1997.

    https://www.youtube.com/watch?v=wz-kioopdvu

    ekşi sözlük'teki 755 girinin tamamı en iyi ihtimalle bir kaynaktan edinilen bilgiler olduğuna göre işin kaynağındaki özdoğan hocanın konferanslarını ya canlı takip ediyorsunuz ya da götten sallıyorsunuz. başka açıklaması yok yani.

    adam çıkıp göbeklitepe'yle ilgili her şeyi ıcığını cıcığını göbeklitepe'yle aynı dönemlerde var olmuş benzer kültürlerle ilgili onlarca kazıyla bağlantılarını da işin içine katarak bilal'e anlatır gibi anlatmış ve sonuç 1997 görüntüleme. başka yerde lavuğun teki göbeklitepe ve mu kıtası diye bir saçmalık yayınlamış izlenme sayısı 250 bin. mehmet özdoğan'ın göbeklitepe'yle ilgili youtube'da 5-6 videosu var toplam görüntülenmesi 250 bin etmiyor. allah'tan habertürk'te teke tek'e çıkmış da o 178 bin görüntüleme almış. yoksa toplam rakam bile o tek videonun aldığı 250 bin izlenmeye yaklaşamayacak.

    ya bu türk sosyal medya kullanıcıları neden bilgiye bu kadar zıt? kötü niyetli olsam sırf adam konuya bilimsel yaklaşıyor diye izlemediğinizi düşüneceğim.
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap