112 entry daha
  • hiç kimse kendine kondurmak istemiyor bu hastalığı. örneklerin çoğunda gördüğümüz "cam açık kalmıştır, üşütmüşümdür, 2 gündür çok efor sarf ettim kaslarım ondan ağrımıştır" gibi bahanelere sığınma çabası. kolay değil tabi, burada psikoloji ve diğer başka zorunluluklar da -bireysel ekonomi gibi- devreye giriyor.

    çok spesifik semptomlar var. baş ağrısı, kas ağrısı ve halsizlik, takip eden hafif ateş gibi. bunlar varsa şayet vakit geçirmeden, kendi çabanızla bulguları baskılamadan (bilinçsiz ağrı kesici ve ateş düşürücü kullanmak gibi) test yaptırmak, tanıyı koydurmak ve en önemlisi o dakika itibariyle kişisel karantinaya girmek gerekli.

    bu sayede hem virüs daha kendini çoğaltmaya başladığı ilk anlarda vücut dinlenmeye geçecek ve gücünü kaybetmeyecek, hem de kişi etrafa bulaştırıcı olmayacak.

    gördüğüm örneklerde ekseriyetle 5 gün-1 hafta "bir şeyim yoktur, üşütmüşümdür" şeklinde kayıp süreler var. bu süreler ayakta geçiyor ve vücut yoruluyor, tedavi süreci uzuyor ve belki zora giriyor. yine bu süre içerisinde yoğun bulaştırıcılık da oluyor temas edilen kişilere.

    evhamlı ve hastalık hastası olmayalım ama vücudumuzu da dinleyelim, bir şey yoktur yaa moduna girmeyelim.

    tanım: herkesin dahil olma ihtimali mevcut listedir
313 entry daha
hesabın var mı? giriş yap