2492 entry daha
  • başlık içinde adı sıkça tekrarlanan ve en çok oylananlara bir bakalım. hem 4 sene sonra bir nevi devam da olur. (bkz: #62684622)

    bonus olarak dizilerin çekildiği lokasyon bilgilerini kendi çektiğim fotoğraflar ve googlemaps ile destekleyeceğim.

    (bkz: kardeş payı)

    selçuk aydemirin 3. dizisi. diğer iki dizisine kıyasla hem daha tecrübeli hem de sinema tarihinin o ana kadar en çok izlenen filmini* yaptığı için epey yüklü kredisi vardı. işler güçlerde olduğu gibi oyuncu ve senarist ekibi benzer. dizi çok komik evet ama bu dizinin skeçler topluluğu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. her oyuncu grubu kendi alanında takılıyor; birliktelik minimum. zaten en top bölüme bakarsak (13.) söylediğim skeçler topluluğu lafı daha bariz anlaşılacaktır. gülüp stres atmak için birebir ama sadece 22 bölüm. zaten ikinci sezondaki leşlik sözlükten ve reytinglerden zamanında anlaşılmıştır. tekmili birden yutupdan izlenebilir.

    nalbur: hacı muhittin sokak

    kahvehane: hacı muhittin sokak

    özdemir house: hacı muhittin

    (bkz: kurtlar vadisi)

    başlığın sahibi(galibi) belli aslında ama hakkında yazmaya gerek olmayan tek dizi de o. ben 3 kere bitirdim. ekleyeceğim hiç birşey yok. çünkü her sahne, diyalog, aforizma vs. fazlasıyla sözlükte, twitterda, instagramda var.(en kapsamlısı (bkz: #46279621) ) dizi haricinde şunu diyebilirim:
    en iyisidir. daha iyisi de gelmez. 1. bölümdeki spoilerı 72. bölümde veren bir dizi daha olabilemez. "akp türkiyesini şekillendirdi, milleti mafyaya silaha özendirdi, ergenekon dönemine yağ sürdü." gibi eleştiriler vardır. doğrudur da. ama bunlar dizinin kusursuzluğuna engel değil. bulunduğum her ortamda övmekten ve yüceltmekten asla vazgeçmem.
    benim tek bir keşkem vardı. malum konseydeki oyuncular sadece tiyatro kökenli değildi. aynı zamanda dublaj sanatçısıydı. hüsrev ağa rolünde nur subaşı, samuel vanunu rolünde sezai aydın olsa nasıl olurdu acaba? diye bazen aklımdan geçiririm.
    hd olmasa da tüm bölümler yutupdan izlenebilir.

    (inatla ilk 97 bölüm diyenler: bunu belirtmenize gerek yok arkadaşlar. zira 97 den sonraki bölümlerin adı zaten kurtlar vadisi d e ğ i l kurtlar vadisi pusu)

    deli ile sofunun karşılıklı dükkanları: kasap ahmet sokak

    (bkz: kayıp)

    belki en kaliteli diyemeyiz ama kesinlikle en underratted budur. underratted kalmasının sebebi ise bence ambalajıyla ilgili. yayınlandığı dönem dizi kanal(d) tarafından çok göze sokuldu ama konusu ve kalitesi pilot bölümle anlaşılacak bir dizi değildi. bir kere uzaktan bakan biri direk çorba muamelesi yapabilir. bir oyuncu kayıp şehirden bir oyuncu bana hicran deden bir oyuncu fatmagülün suçu neden iki oyuncu öyle bir geçer zaman kiden. e böyle olunca seyirci zaten ekranda görmekten kustuğu ya dada önceki projesini zaten izlemediği oyuncu için neden tekrar bu diziye şans versin. ki yukarıda saydığım diziler de aynı kanala ait.
    gelelim diğer dezavantaja. konu ve senaryo çok iyi. keza oyunculuklar (ilker kaleli), müzik (gökhan kırdar) de öyle. ama sinematografi çok kötü. ben kameradan anlamam ama anladığım birşey varsa o da dizinin insanı çekmediği. ışık kullanımı ve çekimler çok plastik. böyle olunca sahnede giren müzikler diziyi yukarı çekemiyor. tüm yük de teatral oynamak zorunda kalan oyunculara biniyor.
    dizi aslında daha fazla bölüm olarak planlanmış. ama malum reyting. benim için 18 bölümde kesinlikle ideal. tam ee daha ekleyeceksiniz derken dizinin ortalarına doğru harika bir derinlik katılıyor.
    ilk 4 bölüm yutupda var. geri kalanı blu tvden izlenebilir.

    (bkz: şaşıfelek çıkmazı)

    tam bir başyapıt. tam bir ulan bu diziyi trt nasıl yayınlamış dizisi. o kadar güzel o kadar cesur ki. elbette mükemmel değil. dönemin teknik imkansızlıkları olmasa çok rahat bir kült çıkardı bu diziden. zaten o imkanlar verilince mahinur ergun asmalı konakı yarattı.
    dizi biraz bölük pörçük. zaten başlık içinde değinildiği üzere ilk 13 bölüm amatör işi. daha sonra iki başrol değişiyor. sonra yayından kalkıyor. 3 yıl sonra baş roller geri gelerek devam ediyor. hem de sıdıka kadrosunu yanına alarak. ama süresi kısa olduğundan "aman karakter sokuşturalım ama silah, kan, gözyaşı ekleyelim." falan yok. 20 yıl sonra bile izlense insanı o evin bahçesine ışınlamaya yetiyor.
    8 sene önce gittiğimde tadilattaydı. ben de sadece dıştan foto alabilmiştim. yutupda yok. trt arşiv sitesinden de kaldırmışlar. ama siteinin onarımı bitince tekrar yüklerler. arada kontrol edin.

    aziz mahmut hüdayi camiinin arkasındaki çıkmaz
    görsel

    (bkz: poyraz karayel)

    dizininin bir amacı ve konusu varken gerçekten harikaydı. tadında bırakırsak ilk sezon, biraz kasarsak ayşegül*ün kürtajına kadar (o da özkan uğur hatrına) gayet sürekliyici ve kaliteli bir diziydi. hem kanal hem oyuncular hem de yapımcı için piyango niteliğindeydi. bunların hepsini tabii ki ethem özışıka borçlular. her ne kadar çekimler, oyuncular, müzikler güzel de olsa tempoyu düşürmeden o absürt sürelerde böyle dizi yazmak büyük işti.
    bölümlere yutuptan ya da blu tvden ulaşılabilir. bonus

    poyraz'ın evi: iskele sokak no 33

    (bkz: ezel)

    bence behzat ç ile birlikte ikinci sırayı alacak dizi ezeldir. her yönüyle kaliteli bir diziydi. belki top bile olabilirdi. ama 2. sezon. ah o ikinci sezon. o kadar kötü o kadar baştan savma o kadar ilk sezona ihanetti ki olamadı, yakışmadı. hatta adı geçtikten sonra kenan birkan başlığına 6 sayfa entry girilmiş. hem de daha ortada karakter yokken. ama koca ikinci sezon bunun yarısı bile entry girilmemiş. izleyecekseniz sadece 33 bölüm izleyin. sonrası "biz bi bok yedik ama yapacak bişey yok 2. sezonu tamamlayalım." işiydi.
    bir ilkti. çıtayı twist olayında en yukarı koyduğu için sonraki diziler hep ezel kopyası oldu. en büyük olayı ise o zamana kadar copipeyst işler yapan toygar ışıklının müzikleriydi. daha iyi bir ost gelmedi.
    uzun analizleri mevcut olduğu için tek bişey söyleyeceğim: o dönemde izleyince etkileyci olsa da şimdiden bakınca diyaloglar ve o kasvet havası biraz yapay duruyor.
    tüm bölümler hd olarak yutup ve netflixte mevcut. ama siz 33te bırakın.

    ezelin ilk sezon evi: fıçıcı abdi sokak/beyoğlu. ama evin taksim 360a kurban gitme ihtimali yüksek.

    (bkz: behzat ç)

    senaryosu ve oyunculuğu bu kadar sokağa, ülkeye, bize yakın, bu kadar doğal bu kadar cesur bir dizi sanırım bir daha gelmez. adamlar o doğallığı dijitaldeki özgürlüğe rağmen aynı kadroyla kendileri bile beceremedi ve yok olup gittiler. fanı da olsanız daha önce hiç izlememiş de olsanız herhangi bir bölümünü açıp izlerseniz yabancılık çekmezsiniz. vadi ya da ezel gibi nakış nakış işlenmemiştir evet. teknik imkansızlıklar*, hükümet baskısı*, reyting kaygısı* her daim tepesindeydi evet. ama bizi hiç yarı yolda bırakmadı, hiçbir hafta bizi geçiştirmedi. bazen bir figüranı üç kere gördük. bazen başrolsüz bölüm de çektiler. ama olsun. büyük diziydi. çok derin izler bıraktılar. aklında bir diziye başlamak olan varsa tüm önceliklerini kenara bıraksın merkez 4530un başına otursun. asla pişman olmaz. ben 3 tur yaptım 96 bölümü. bölümler netflix ve blu tvde mevcut.

    mümtaz gümüş sokak/ankara ama ev yok, yıkılmış.

    (bkz: leyla ile mecnun)

    29 bölümden ibarettir. sonrası müsameredir. karakterleri karikatürize olmuştur. ismi dolayısıyla kadın başroller girmiş ziyan etmiş ziyan olmuştur. trtnin peşin ödeme yapması nedeniyle eflatun filmin ve onur ünlünün altın yumurtası olmuştur. ittire ittire yüz bölüm görmüş, sosyal medyanın altın çağında olmasıyla almış yürümüştür. burak aksakın tek kurşunur. sonrasında bir başarısı yoktur. o da çareyi kuzeniyle birleşip netflixe yanlamakta bulmuştur (bkz: 50 metrekare). ama ilk 29 dizi gibi dizidir, efsanedir. tüm bölümler hd şekilde yutuptan izlenebilir.

    erdal bakkal: hekim sokak

    çınar house: direkli sokak görsel

    (bkz: sıdıka)

    tam bir kahvaltı dizisidir. süresinin mükemmelliği onu tv tarihinin uniquei yapmıştır. tamamen tek mekan olmasından dolayı diyalog üzerine kuruludur. en büyük avantajı kitaptan uyarlama olmasıdır. çoğu metin zaten eser sahibi ve senarist olan atilla atalay kitaplarından diziye aktarmadır. bölümeri: safiye/sıdıka - tam kadro saka ailesi - kenarlı bölümler olarak 3'e ayırabiliriz. şafak sezerli bölümler özellikle müthiştir.
    nostalji yapmak yapmak ya da ilk defa izleyecekler kesinlikle youtube app kullanıp 25 dakikalık dizi için deli olmalarına gerek yok. reklam sıklığı malum çıldırtıcı düzeyde. opera mini kurup izleyebilirler. son olarak dizi 60 bölüm, fazlasını izlemeyin. çünkü 60dan sonra hem ev/mahalle değişiyor hem de süresi 1 saati geçiyor.

    saka rezidans: maçka meydanı sokak no 2

    (bkz: geniş aile)

    komedi namına bir top nokta varsa bu kesinlikle geniş aile 1. sezondur. 2009-2010 arası sözlüğün aklını ezelle birlikte alan iki diziden biriydi. "her karakteri film olur." geyiğinin canlı kanlı örneğiydi. haa şukufe sonrası ve sinema filmleri kötüydü evet ama bu ilk sezon mükemmelliğinden hiçbir şey götürmez. "bu herif bu lafları nereden buluyor?" sorusunu çok sık duymuş olacak ki cüneyt inay: "evet diziyi ben yazıyorum, o bütün laflar da bana bana ait." diye bi açıklama yapmak zorunda kalmıştı.
    başlık en kaliteli komedi dizisi olsaydı cevap şüphesiz geniş aileydi. yutuptan ya da blu tvden izlenebilir.

    kirişçi hanesi: seyyah sokak no 36

    (bkz: kaygısızlar)

    blu tvye iki sezon yüklemişler ama ikisi de klasik kaygısızların en kötü sezonları. bilinen efsane kanal 6 bölümleri yok. belki gani müjdededir. şu yoklukta tekrar izleyip anmak güzel olurdu. absürt dizilerin ilk çıkışı diyebiliriz. ama dediğim gibi en fazla yad etmek için izlenebilir. çekildiği spesifik bir yer yok genel olarak cihangir sokakları.

    (bkz: tatlı hayat)

    destek kolonları o kadar iyiydi ki haluk bilginerin onlar olmadan yaptığı tatlı hayat benzeri (dekor sitkomu) sevgili bakanım yine de aşığım ve nerede kalmıştık dizileri tutmamıştır. sadece hizmetçi*, komşu*, kapıcı* ve konuk oyuncu* performansları için bile izlenir. süresi makul, bölümler çözünürlük kötü de olsa yutupta var. ama klasik sıkıntı olan kahkaha efekti kulak tırmalıyor.

    (bkz: avrupa yakası)

    çok komiktir. her dönem açıp izlenebilir. ama aynı zamanda yutup dizisidir. asla 90 dakika izlenmez. sırasıyla burhanlı, gaffurlu, şeşulu, volkan-sertaçlı ve şahikalı bölümler part şeklinde izlenilir. süre sıkıntısı nedeniyle diziyi doldursun diye konulmuş karakterler ve sahneler bayabilir. keşke süre sıkıntısı olmasaydı da sadece dergiyi izleyebilseydik. çünkü burhansız bölümler adeta keçi boynuzu gibi.

    dekorda çekiliyordu ama kullanılan bina için: görsel

    süleyman nazif sokak no 14

    (bkz: yedi numara)

    orta karar standart bir akşam yemeği gibi. he şey dozunda. komedisi, dramı, romantizmi, oyunculukları. sinematografisi vasat diyalogları vasat üstü diyebiliriz bir tek. tam bir trt işi. sansüre uğramadan (ya da uğratılmadan) günün her saati yayınlanabilitesi vardı. ama "en kaliteli" başka birşey. sözlük romantizmi işte. ama bunu kötü anlamda söylemiyorum. süresi de makuldür. yutupdan izlenebilir.
    ben en çok sabit ballıoğlu - yusuf güdük değişiminin sorunsuz bir şekilde yedirilişini sevmiştim.

    7 numara apartmanı: beyazgül sokak no 55

    (bkz: ekmek teknesi)

    kurtlar vadisiyle aynı misyonu üstlenmişti. aynı senaryo ekibi aynı yapımcı aynı semt ve aynı dönem hayatımıza girmişti. toplumu muhafavakarlaştırma yolundaki kilometre taşlarındandı. zamanının prime time aile dizisiydi. şimdi ise tam bir arka plan dizidir. pcde birşeylerle meşgul olurken arkada açıp diziyi dinleyebilirsiniz. 1 saate en az 10 tane orjinal karakter sığdırmıştır. asla sıkmaz. sezonlar ilerledikçe oyuncu değişikleri olmuştur. kalitesini koruyamamıştır ama vasatın altına da inmemiştir. yutuptan izlebilir.

    nusret babanın evi: icadiye caddesi no 67

    ekmek teknesi: no 17

    (bkz: çemberimde gül oya) (bkz: yeditepe istanbul)

    küçük göz atmalar dışında hiç oturup tek bölümünü bitirmedim. hiç ilginç bulmadım dolayısıyla hiç de ilgimi çekmedi. o yüzden ikisine iyidir kötüdür diyemem. ama bir gün bir yer de mutlaka

    çemberimde gül oya:şemsi efendi sokak no 9

    yeditepe istanbul:haydar bostanı no 19

    (bkz: asmalı konak)

    (bkz: #62684622)

    (bkz: ikinci bahar)

    (bkz: #68903045)
    görsel
384 entry daha
hesabın var mı? giriş yap