16 entry daha
  • despotizm için vazgeçilmez olan korkunç uşaklar aynı zamanda toplumlarına uğursuzluk ve tehlike getirirler. *

    20 sene önce atanan hakimler ve savcıların binlercesi meslekten ihraç edildi, bunların ağa babalarını yurt dışından topluyorlar. zamanında masanın en baş köşesinde ağırlanan bu cumhuriyet ve adalet düşmanı kayırmacı vatan hainilerinin hepsi ya almanya'da ya amerika'da. sıra masa sahiplerine de gelecek, merak etmeyin.

    bugün gelinen nokta da tam olarak 20 sene öncesinden biraz sonrasıdır. referansınızda yazan adamların yarın yargılanacağını hepimiz biliyoruz. bu kadim toprakların en az 3000 yıllık hikayesi, sistemi vardır. bu haksızlıkların, torpillerin, adam kayırmaların yanınıza kar kalacağını mı düşünüyorsunuz? sabahtan akşama kadar içinizdeki çatırdamaları izliyoruz, başbakan olarak atadığınız bugün kendi partisini kurdu bile. en önemli bakanınızın partisi var, noterci cumhurbaşkanı bugün karşınızda duruyor ki yarın "ben bunların karşısındaydım" diyebilsin diye.

    çıkın bakın, sokakta ne adalet var ne hukuk var. sarhoş kafayla araba kullanıp koskoca bir aileyi yok eden adam üç beş sene yatıp çıkarken, canavarca suç işleyen kadın düşmanları içişleri bakanından attığı oy karşılığında yardım istiyor.

    hakkıyla hakim olamayan, savcı olamayan idealist genç arkadaşlarıma çağrımdır; aylık üç beş bin için haysiyetini satıp, torpille, tarikatla bir yere gelemediniz; dayayın ayda iki boşanma davasını alın 20 bin liranızı elden, çekilin köşeye. cebinde parası olmayan adamı devlete ezdirmeyin yeter. sizin yemininiz devletlere, iktidarlara değil; yurttaşlara ve kendi vicdanınızadır. derece yapan ama torpili olmayan arkadaşlarım, bugün en baba hakimin alacağı parayı siz bir davada alacaksınız ve audi'nize binip gideceksiniz. 45 yaşındaki hakim üç çocuğunun okulunu kara kara düşünecek. adaletsizlikle yarattıkları bu enflasyon onları da yiyip bitirecek.

    çoğunuzun çağdaş, insanın özüne bağlı ve mesleğine saygısı olan hukukçular olduğunuzu biliyoruz, seviliyorsunuz ve iyi ki varsınız.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap