818 entry daha
  • bu saçmalık "ne var bunda, bilgisayar oyunları çok pahalı, ne yapsın çocuklar anca oynayanları izliyorlar." şeklinde savunuluyor genelde. ama burada ekonomik yetersizliğin ötesinde bir sıkıntı olduğu aşikar.

    bu sunulan argüman oyun oynayanları izleyenler için bir derece geçerli olabilir* ama bir de aynı kitlenin içerisinde "video izleyenleri izleyenler" var.

    youtube'da hangi videoyu arasanız "bilmemkim x videosunu izliyor" diye çıkıyor. bir bakıyorsun at hırsızı kılıklı bir tip bilgisayarın karşısında youtube'dan video izliyor. bir sürü mal da bu adamın video izlemesini izliyor.

    ulan acaba çok komik yorumlar mı yapıyorlar, benim kaçırdığım noktalarımı görüyorlar diye ön yargısız yaklaşarak bir iki tanesine bakayım dedim, adamların bir bok yaptığı yok. sadece sigara içip videoyu izliyor, komik bir yer olursa da gülüyorlar, o kadar. bir sürü insan da ciddi ciddi oturup bunu izliyor. altına da "abi, şu videoyu da izle, bunu da izle." diye yorum yapıyorlar.

    başkasını video izlerken izlemenin yoklukla falan ne alakası var şimdi? tamamen tembellik ve eziklik, başka bir şey değil.
838 entry daha
hesabın var mı? giriş yap