36 entry daha
  • iki önemli kadın oyuncuyu kıyaslamak yerine, iki kadın oyuncunun oyunun genel yapısına olan katkılarını gözönünde tutarak izlenmesi gereken oyun. nedense oyun 7 kişilik olunca 7 oyuncu birden birbiriyle kıyaslanmaz ama ne zaman 2 oyuncuyu sahnede görsek, ikisini birbiriyle kıyaslama eğilimine gireriz.

    neresinden bakarsak bakalım, oyunda iki usta oyuncu var. ikisi de, birbirlerinin önünü açıyor, birbirleriyle yarışmıyor ve kendilerini "öne almaya" çalışmıyor. olaya bu mantıkta yaklaşabilen iki oyuncu bulmak hakikaten zordur, tiyatro sahnelerinde. dünyanın her yerinde de böyledir. çok önemli iki oyuncu, bir sinema filminde birlikte oynar ve bunu hissedemezsiniz, oysa tiyatro sahnesinde işler değişebilir. sırf bunu yapmamalarıyla bile önemli bir şeyi gösteriyor bize, tilbe saran ve zuhal olcay.

    oyun, kesinlikle eli ayağı düzgün, gayet hoş. eğer bu iki iyi oyuncuyu aynı sahnede izlemek istiyorsanız da kaçırılmaması gerek. ben, çok büyük bir heyecanla çıkmamış olmama rağmen, oyunu izlemiş olmaktan ve "şahsi tiyatro sezonumu" böyle bir oyunla açmış olmadan gayet mutlu oldum.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap