70 entry daha
  • erhan güleryüz, 30 ağustos 2019’da, iğneada’da verdiği konserde diyanet işleri başkanlığının cuma hutbesinde atatürk'e yer vermemesini eleştirmişti.

    “şu anda onun adını söylemekten imtina eden, çekinen diyanet işleri’ne de benden vay be… siz kimsiniz, gazi mareşal başkomutan mustafa kemal paşa’nın adını söylemekten çekiniyorsunuz. allah size zaten vermiş belasını. politik bir şey söylemek istemiyordum ama ağrıma gitti. ben bundan utanıyorum kardeşim” şeklinde konuşmuştu.

    jandarmaya ihbar edilen güleryüz hakkında savcılık soruşturma başlatmıştı. ifadesi alınan güleryüz, söylediği sözlerin toplumun bir kesimine yönelik olmadığını söylerken şöyle konuşmuştu:

    “ben kurtuluş savaşı döneminde dindar geçinen ve ancak sarığın, cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğraması için çaba gösterenler olduğunu, buna ve onlarca ihanete, yokluğa, yoksunluğa rağmen kurtuluş savaşı’nı zafere kavuşturan atatürk’ü bugün bazı kuruluşların anmaktan çekindiğini, bunun doğru olmadığını söyledim… bu söylediklerim açısından herhangi bir suretle suç kastı bulunmuyor. sadece 30 ağustos anmalarında atatürk’ü hatırlamayan kişi ve kuruluşlara eleştiri mahiyetindedir.”
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap