20 entry daha
  • bazı bireylerin bu kası aktif etmekte zorlandığını duydum.
    (bkz: mind-muscle connection) hatta bir süre direkt olarak zihin ve kas arasında bağlantı kurmadan compound egzersizler aracılığı ile uygun mertebede çalıştırdım, makul oranda geliştiler.
    lâkin, asıl kontrol etmeyi öğrendikten sonra insanı trapezler ile birlikte uçurtmaya çeviren başka kas yoktur. doğru formda deadlift yapmayı öğrendiyseniz, kaldırdığınız ağırlık çok rahat 20-30kg (kişiye göre belki daha fazla) artacaktır.

    neyse, zihin ve kas arasındaki bağlantıda sorun yaşayanların, brachial plexus, yani biceplerin bulunduğu bölgeden koltuk altına doğru uzanan kısımdan çektiklerini hayal etmeleri yardımcı olacaktır. kası kullanırken pelvisi anterior pelvic tilt pozisyonuna getirmemek, bunun yerine core'u önlü arkalı olabildiğince stabil pozisyonda tutmak gerekir. eğer pelvic tilt pozisyonuna getirilirse kas tam verimliliği ile çalışmaz spinal erectorler daha çok devreye girer. ayrıca unilateral olarak olabildiğince strech alacak şekilde çalıştırmak ve straight arm pushdown tarzı kolu bükmeden yapılacak egzersizler kasın verimliliğini arttıracaktır.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap