7 entry daha
  • "iyi etmiş,ya iki dakika sonra oradan geçen masum birinin ölümüne sebep olsaydı vs." gibi hezeyanlar içerisinde olanların yargı kavramını anlamadıklarını ortaya koyan olay. yahu kardeşim o kadar mı gaza geldiniz? nedir bu acımasızlık? nedir bu şahinlik? vahşi batı mı burası? bir kaç noktayı iyice açıklamak gerekiyor sanırım:

    1- sürücü'nün alkollü olduğu belirtiliyor. polis kontrolünden kaçan çocuğun kanındaki veya alveol havasındaki alkol miktarı nereden biliniyordu? evet,alkollü olabilir,öyleyse de çocuk,acil servise getirilidiğinde alınan kanda etanol miktarı bakılmasıyla anlaşılmıştır. yani açılan ateş öncesi polisin bunu bilmesi imkansızdır

    2-aynı şekilde o polis memurunun ateş açmadan önce çocuğun ehliyetinin olup olmadığını bilmesi de imkansızdır,çünkü çocuk trafik kontrolünden kaçmıştır. bu da ancak olaydan sonra anlaşılmıştır.

    3- her iki durum da ateş açılmasından önce müsbet olsaydı bile polisin çocuğun kafasına ateş etme hakkı var mıdır? polis ateş ederken motivasyonu nedir? "bu biraz sonra birkaç masum insanı öldürebilir" düşüncesi mi geçmiştir aklından. o zaman sokakta yürüyen her insanda suç işleme ihtimali olduğunu düşünürsek ileride zarar verecekti kisvesi altında cinayetler meşrulaştırılabilir mi?

    4-polise yargı yetkisini ve hatta dakikalar/saatler içersinde yargılayıp infaz etme yetkisini kim vermiştir? polise soruşturma açılacak mıdır? açılacaksa idari mi adli mi olacaktır?

    bu olay,yukarıdaki noktaların üzerinden geçilmezse halkın polise güvenini daha da azaltacaktır.

    bir de tahmin: muhtemelen bu olay sessiz sedasız kapanacak,o gece görevli polislere adli ya da idari hiç bir yaptırım olmayacaktır. keşke bir iki sene sonra yanılmış olsam da büyük bir mutlulukla editlesem...
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap