28 entry daha
  • fitnessa ve sağlığa dair bilgi edinmeyi spora başladıktan 2 ay sonra durdurmuş gibi görünen, mühendis olduğunu söyleyen online koç. sadece gösterdiği saçma hareketlere, bro science bilgilere ve sürekli "yavaş ve kontrollü tekrar" "temiz makro" demesine gülmek için takip ediyordum ama bugün övüne övüne paylaştığı dambel tate press hareketini görünce artık dayanamayıp takibi bıraktım.`:ilgilenenler için, kolları fly gibi yana açarak hareketin yarısında bicepsi çalıştırıyordu` anatomi ve insan fizyolojisine dair bilgisi orada burada gördüğü capslerle sınırlı sanırım çünkü paylaştığı her antrenman videosunda 3 hareketten 1inin insanları sakatlama hedefli olduğunu düşünmeye başladım.

    dışarıdan bakınca sistemli reklamlarını, appi, ortak çalıştığı insanları, sosyal medyada aktif olması ve fiziğini gören bir şey bildiğini sanabilir ama herhangi bir spor salonuna gidip kapıdan girip 4 kişiyle konuşsanız en az bir tanesinin size daha çok yardımcı olacağının garantisini veririm. gidin veteran kaslı bir abiye yanlayın, paranız cebinizde kalsın.

    bu entryi de konu hakkında yeterince bilgisi olmayıp kendisini görüp koçluk almayı, diyet yazdırmayı vs düşünen acemi arkadaşlar görüp faydalansın diye yazıyorum: gidin youtubeda 2 video izleyin, emin olun kendinizi daha iyi geliştirirsiniz. youtube türkçe kaynak isterseniz (bkz: savaş cebeci) öneririm. hatta artırıyorum: sorunuz varsa yeşillendirebilirsiniz. yanlış bilgileri yok etmek için doğru bildiklerimizi yaymak boynumuzun borcudur.

    ayrıca kendisi 187 boyunda, %6 yağ oranıyla 97 kilo ve doğal olduğunu söylemektedir. eli barbele değmiş herhangi bir insanın bu sayılara inanması mümkün olmayacağı için kendisinin hedef kitlesinin de yeni başlayanlar olduğuna kanaat getiriyorum.

    şöyle söyleyeyim: bu sene klasik fizik mr olympiasını kazanan (bkz: chris bumstead) 186 boyunda ve 95-100 kilo arasındadır. yani berkay kardeşimiz bu haliyle mr olympia ile aynı değerlere sahip olduğunu iddia ediyor diyeyim, komediyi siz anlayın.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap