16195 entry daha
  • biri yazmış ki" bitcoin bir ihtiyaca cevap veremediği için iktisadi bir yenilik de getirmemektedir. ihtiyaca cevap veriyor olsaydı yaygın kullanılmaya başlanmış olurdu. "

    tekrar tekrar yazıyorum. lütfen bilgi almak için buradaki cahilleri okumayın. açın bilgi teknolojileri kurumunun kripto para raporunu okuyun.

    bitcoin en önemli ihtiyaca cevap veriyor. o da şudur; fed 1971'de bretton woods'u terk edip kafasına göre para basmaya başlıyor. zenginliğe kendi istediği şekilde bir değer üretmeden sahip oluyor. aslında para değil bizlere borç üretiyor. senin cebindeki 100 dolar bu sayede 100 dolar değil sürekli değer kaybeden bir para oluyor. fed basıyor parayı nominal olarak pastayı büyütüyor ve kendisi daha çok pay alıyor gerçekte ise pasta büyümüyor. bizim cebimizdeki paranın reel alım gücü azalıyor. para bollaştıkça alım gücümiz azalıyor. buna bir engel var mı? yok. doların rezerv para oluşunun sorununu yaşıyoruz. rezerv para var olacaksa eğer bir otoriteye bağlı olmamalıdır. bağlı olduğu zaman o otorite herkesin cebindeki parayı etkileme gücüne ulaşmış oluyor.

    bitcoin bir devrimdir. merkez bankalarının cebimizdeki paraları göstermeden almasına karşı yapılmış bir devrimdir. bitcoin sistemi öyle bir sistem ki merkeziyetsizdir ve kimsenin kontrolü altında değildir. demokratiktir. herkes katılabilir, izleyebilir ancak kimse kontrol edemez. bu sistem sizin paranızın değerini başkalarının manipüle etmesinden korur.

    885 milyar dolar hacimi olan bir sistemi "bir ihtiyaca cevap verse yaygınlaşırdı" diyerek yaygınlaşmadığını ancak bilgisiz birisi iddia edebilir.
26397 entry daha
hesabın var mı? giriş yap