10 entry daha
  • başarısızlığın itirafıdır aslında.

    iletişim başkanlığı‘nın varlığının sebebi zaten bu uygulamanın ortaya çıkış sebebiyle aynıydı. iletişim başkanlığı, yurtiçinde ve yurtdışında türkiye hakkında doğru bilgileri aktarmak için kurulmuştu. ancak kurumun başındaki zat ve kurumun kendisi o kadar çok politize oldu ki kurum onca bütçe, personel ve devlet imkanına rağmen asıl vasfını yitirdi ve iktidar aygıtının propaganda merkezine dönüştü. açıklamaları yurtiçinde de yurtdışında da itibar görmüyor. destek görmek için sahte kadın profilli hesaplara muhtaç kaldı. paylaşımlarını yorumlara hatta oylamalara dahi kapatan ve aslına rücu etmek için ikinci bir platform oluşturma zahmetine giren bir “iletişim” kurumu çok net başarısızdır ve vasattır.

    aynı kulvardaki teyit.org, doğruluk payı gibi bağımsız platformlar başarılı oldu. çünkü ortalıkta dolaşan iddia iktidar için olumlu da olsa olumsuz da olsa onu aldı ve bağımsız bir şekilde araştırıp sonuçları yayınladı. ancak doğru mu devlet desteğine rağmen aynı başarıyı yakalayamayacak. evet, internette muhalefet için uydurulan, çarpıtılan haberler olduğu gibi iktidar için de uydurulan haberler var. ancak doğru mu uygulaması yalnızca iktidar partisi için uydurulan yalanları ifşa edeceği için yurtiçinde de yurtdışında hiçbir itibarı olmayacak. parti devleti sisteminin nihai çıkmazı bu işte.

    bu platform, eğer içinde muhalefet partilerinin, stk’ların ve bağımsız kuruluşların da müdahil olduğu bir dijital doğrulama merkezi olsaydı başarılı olabilirdi. ancak aynı elden çıktığı için hiçbir etkisi olmayacak. zaten akp’li mahir ünal birkaç ay önce benzer bir yöntem denemişti ama yeşil top furyası gibi bu da birkaç gün sürmüştü. ayrıca, derdiniz gerçekten hakikat olsaydı, böyle bir düşünceyi toplumun farklı kesimleriyle istişare ederek ortak bir platformda inşa ederdiniz. çünkü bu ülkedeki yalan ve iftiralardan mağdur olan tek siz değilsiniz.

    hadi siz, devletin tüm imkanlarını kullanarak yalan bir haberde kendinizi akladınız diyelim. geçen hafta, uludağ’da turistlerin yaptığı kutlamayı a haber, “boğaziçili öğrenciler 13 şehidin olduğu gün böyle kutlama yaptı” şeklinde sundu. sonrasında ne bir özür, ne bir tekzip, hiçbir şey yok. size sırtlarını dayamışlar, sorumsuzca önlerine geleni harcıyorlar. bu şekilde haberleri geçtim, saçma sapan iddialarla iddianameler düzenleniyor, insanların hayatı karartılıyor. saf kötülük yani. siz kendinizi devletin imkanlarıyla korudunuz, akladınız diyelim; peki bu halkı sizden, atanmışlarınızdan, yandaşlarınızdan kim koruyacak?

    hakkaniyetten, adaletten, hukuktan, demokrasiden, insaftan, vicdandan yoksun, “ben yaptım oldu” mantığıyla hareket eden bir güruhun elinden her ne çıkarsa çıksın inandırıcılıktan yoksun olacaktır, birbirini tekrar edecektir, boşuna para ve zaman israfıdır ve başarısızlığa mahkumdur.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap