• bir çocuğun bir yetişkin tarafından cinsel doyum için kullanılması cinsel istismardır. bu tanımlama özellikle erişkinler tarafından çocuklar üzerinde oluşturulabilecek her türlü cinsel istismarı kapsamaktadır. peki bunlar neler olabilir… çocuğu kullanarak kendini tatmin etmekten tutun, cinsel bir eylemde bulunmaya zorlamayı, çocukların fahişelik yapmasını ve pornografik malzeme olarak kullanılmasına kadar gitmektedir. uluslararası ve ulusal oranlara baktığımız zaman birbirine yakın ortalamalar görmekle birlikte birkaç fark göze çarpmaktadır. ülkemizde çocuk istismarı oranı daha fazladır ve uluslar arası kız çocuk cinsel istismar oranı erkeklerinkinden 4 kat fazlayken bizim ülkemizde kız/ erkek oranı neredeyse eşit bulunmuştur. tabii ortaya çıkma oranı da daha düşük…
    asıl önemli noktaya geliyoruz… biz cinsel istismar dediğimizde akla kim geliyor? yabancı erkekler . öyle mi dersiniz? asıl yanılgı burada . çocuklarımıza tenha yere gitme yabancılarla konuşma, kısa etek giyme, saçlarını salma dıt oraya dokunma ayıp, öyle soru sorulmaz ayıp, bi daha görmeyeceğim ahkamları kesedururken sizin yakınlarınızdan belki şüphelenmeyeceğiniz, yüzde 80-95 oranında 20-45 yaşlarında, çocuğun tanıdığı, belki evli ve çocuklu erkeklerden bir tanesi sizin ilgisizliğinizi, çocuğunuza pek inanmamanızı kullanarak onun da bir şey söylemeyeceğinden emin olarak cinsel fantezilerini onun üzerinde gerçekleştiriyor olabilir. bu adamlar genelde oyun şeklinde başlar yakınlaşmaya.. hah evet çocuğun da tam aradığı ilgi değil miydi? başta sevildiğini sanacak ama sevginin bu olmadığını anladığı zaman belki de aradan çok uzun zaman geçmiş olacak…bu tip istismarcıların genel özelliği çocukta fiziksel olarak pek bi anlaşılacak iz bırakmamaları, çünkü bu ufak beyinlilerin istediği çocuğa zarar vermek değil kendilerini tatmin etmek… hadi bu olay ortaya çıktı diyelim… anne- baba haberimiz yoktu anlayamadık diyorsa onları güzel bir haşlamak gerekebilir. ama neden? onların ne suçu var? onlar mı yaptırdı? onlar ister miydi? tabii ki değil.. onların suçlu olduğu nokta bunu anlayamaları. çünkü çocuk böyle bir şey yaşıyorsa kesinlikle ucundan köşesinden davranış değişikliği görülecektir ne gibi mi?
    öfke patlamaları, konsantrasyon güçlüğü, yaşına uygun olmayan cinsel davranışlar, cinsel davranışlarda artma, masturbasyon, yaşadıkları cinsel travmayı yeniden yaşama ve tekrarlama eğilimi: cinsel oyunlar oynama, erişkinleri ayartıcı davranışlarda bulunma gibi ve daha bir çoğu. böyle bir durum var ise kesin budur denemez belki ancak bir gariplik var denerek biraz daha uyanık olmaları belki bi doktora danışmaları gerekebilir. bir de ortaya çıkınca aile çocuğa salak salak sorular sorup bir de ben sana saçını salma demiştim. ben sana şunu bunu yapma demiştim gibisinden yorumlar bulup çocuğun kendini suçlu görmesine neden olurlarsa iyi halt etmiş olurlar. zaten büyük bir travma yaşamış olan çocuk bir de iyice psikolojik baskı altında sağlıksız bir yaşam sürecektir. yıllar sonra neler görülebilir mesela?
    cinsel kimlik bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları(kimseyle birlikte olamama ya da önüne gelenle birlikte olabilme), depresyon, intihar eğilimi, alkol veya madde bağımlılığı, borderline dediğimiz sınır kişilik bozukluğu vb…
    bir de bu saldırgan utanmadan onun isteğiyle yaptım diyebilecektir.. efendi efendi! çocuk bir şey bilmiyor rızası söz konusu olabilir mi? (bkz: hem suçlu hem güçlü)
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap