8 entry daha
  • üzerinde sıklıkla düşündüğüm sorunsaldır.

    neden ikide bir aklıma geliyor, hayatımdan kesitler...

    - iş dönüşü serviste sünnet çocukları gibi semtler arası gezerken, eser miktarda doğa unsurları olmasa görülmeye değer hiçbir yapı görememem.

    bu gezim esnasında aklıma gelen tirajı komik diyalog. laz, tıknaz, riçi riç müteahhidin, işlerinin zorluğunu, nasıl zor kazandıklarını anlatıp, ağlarken lafın sonunu "bizim de sanatımız bu" diye bağlamıştı.

    (bkz: inşaat sanatı) görsel

    michelangelo dünyanın 7 harikası davud u mermerden çıkarırken, bu kadar şikayet etmemiş ve para kazanmamıştır.

    (bkz: heykel sanatı) görsel

    - mesela adalar ziyaretimde, tarihi eser, sanatsal yapı olarak gezdiğim yerlerin hepsi rumlara ait, rumlar gittikten sonra bu anlamda çakılan çivi yok.

    -iş arkadaşlarım arasında - ortalama üniversite mezunu- müzikten konuşurken, "tanıdığınız ünlü bir piyanist var mı?" sorusuna cevap bulunamaması en iyi cevabın fazıl say ve cengiz kurtoğlu * olması,

    - çevremde çocukların okullarında müzik, beden vs. derslerinin hepimizin bildiği vahameti - bu konuda azerbaycan alkışa layık bir ülke-

    -ve ayrıca sözlükte şu başlıkların, tiktok içerikli başlıklar kadar ilgi çekmemesi,

    sanatsever bir suserin #120299219 entrysini de şöyle bırakayım.

    (bkz: insan gerçekten hayret ediyor)

    batı sanatları hadi dedik ki kültürümüze uzak. halıcılık/kilimcilik, çini vs sanatlarımıza ne oldu? neden biz müzelere falan doluşmak zorundayız? neden park ve bahçelerde estetik kaygısı olan eserler, yapılaşmalar yok? neden çocuklar bir piyano çalmayı bırakın, yetişkin olana kadar bir enstrüman görmüyor bile?

    kendi kendimle konuşup dövüşürken, sanattan anlayan cağnım arkadaşım imdadıma yetişiyor. "takma kafana sanata doyacağımız yerlere gideriz."
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap