6 entry daha
  • kaynak :
    görsel
    görsel
    (kısmi spoiler içerir)

    başrollerinde wesley snipes, patrick swayze, john leguizamo, robin williams bulunan douglas carter beane tarafından yazılmış ve beeban kidron tarafından yönetilmiş 8 eylül 1995 tarihinde vizyona girmiş amerikan yol, komedi filmi.

    robert downey jr., william baldwin, gary oldman, matthew broderick, james spader, john cusack, mel gibson, *, willem dafoe, john turturro, *, rob lowe roller için denenmiş oyuncular arasında.

    filmden sonra oyuncular ve ekiplerle yapılan röportaj ve hatıralarda to wong foo'nun yapımı "zorlu bir çekim/"a tough shoot" olarak isimlendirdi. (blu ray'de bulunan bu belgesel buraya yazdıklarımın kaynağı.)

    açılış ve kapanış sahneleri, düzinelerce yerel drag sanatçısı ve underground yıldızlarının küçük rollerde veya öne çıkan ekstralar olarak new york'ta çekildi. kadroda rupaul, joey arias, lady bunny, miss undersstanding, candis cayne, flotilla debarge, miss coco peru ve quentin crisp dahil edildi.

    üç başrol oyuncusuda rollerine çalışmak için günlerce drag mekanlarda sahneye çıkmış.

    profesyonel golfçü chi chi rodriguez, yapım şirketine ve dağıtımcıya adının filmde kullanılması konusunda dava açtı ve sonunda açıklanmayan şartlarla anlaştı.

    patrick swayze, şerif dollard'ın (chris penn) arabayı yol kenarında kenara çektiği sahneyi çekmeden önce, iç çamaşırının önüne gizlice bir mısır koçanı yerleştirdi. penn'in elini swayze'nin elbisesine koyduğu anda yaşadığı şok ifadesi sahte değildi.

    patrick swayze'nin tüm makyajı kendi tarafından yapılmış.

    patrick swayze, teksas'ta bale okuyan bir çocukken yaşadığı zorbalıktan ilham alan otuz dakikalık bir monologu doğaçlama yaparak bilge vida boheme rolünü kazandı.

    otobiyografisinde yazdığına göre john leguizamo'nun sık sık yaptığı doğaçlama patrick swayze'yi o kadar kızdırdı ki swayze suratına yumruk atmaya çalıştı.

    gerçek julie newmar bir go sete ziyarete gitmiş, filmdeki rolü spontane.

    wong foo, ya da arkadaşlarının ona dediği ismiyle "fooey", china bowl restoranının baş barmeniydi. broadway'in doğusundaki 152 batı 44. cadde'deydi ve 1993'te kapatıldı.

    üç erkek başrol oyuncuya göre, film çekimleri tamamlandıktan sonra kostümlerini, peruklarını ve makyajlarını yaktılar çünkü her sabah "kadın olmak" çok uzun sürüyordu. ancak patrick'in karısı, 28 nisan 2017'de julien'in müzayedesinde bu filmden bir peruk koydu. yani üç erkek oyuncu da kostümleri saklanıyorlarmış.

    yönetmen beeban kidron, çekimlerin son gecesinde ilk çocuğu noah kidron-style'ı (spencer style ile olan ilişkisinden) doğurdu. noah, filmin bitiş kredilerinde "en iyi bebek" olarak listelenmiş.

    film (bkz: adventures of priscilla queen of the desert) benzetilir ama iki filmde aynı zamanlarda çekilmiştir.

    4 milyon dolar bütçeli film 50 milyon dolar bilet hasılatı yapmıştır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap