49229 entry daha
  • üstteki entry'ye ek olarak bu beslenme/beslendirme şekli bilinçli olarak bile yapılan bir durum olabilir. özellikle 0-5 yaş aralığındaki çocukların hayvansal proteinlere, esansiyel aminoasitlere ihtiyacı vardır. yani ete ihtiyacı vardır. bu sebeple vegan beslenme yanlış bir beslenmedir ancak konumuz o değil şu an.

    avrupa'daki, amerika'daki çocuk bu besin ögelerini alırken, bizim çocuklarımız alamıyor. ve amiyane tabirle aptal yetişiyoruz. yeni nesili boklamak için söylemiyorum bizler de öyleyiz. ekmeksiz yemek yemeyiz mesela. diyetimiz karbonhidrat ağırlıklı. proteinleri ve esansiyel aminoasitleri çok kısıtlı şekilde alıyoruz.

    ve böylece yöneten değil, yönetilmek isteyen bir toplum meydana geliyor. aynen akp'nin ve şahsının istediği gibi. yani büyük resmi görün yeğenim, dış güçlerin oyunu minvalinde söylemiyorum bunları ama bir veteriner hekim olarak konuya yorumum bu şekilde.

    artık b.o.p mu dersiniz ne dersiniz bilemem ama bizim ülkemizde, özellikle zeka gelişiminin temellerinin atıldığı 0-5 yaş aralığında, yukarıda yazdığım temel besin ögeleri alınamıyor ve sonucunda yönetilmek isteyen bir toplum meydana geliyor. zeki insanı kısıtlı şekilde çıkarabiliyoruz. hayvansal protein alımıyla oluşacak toplumsal zeka artışı hiçbir zaman iktidarların işine gelmemiştir. bu dün de böyleydi, bugün de böyle. kasıtlı yapılan bir durum yani.

    örnek: https://www.hurriyet.com.tr/…yakta-tutacak-40073393

    edit: mantıklı şekilde bu konu üzerine tartışabilecek varsa yeşillendirebilir. veganlar uzak dursun.

    edit 2: @agathis ile yapılan muhabbet sonucu eklemeler yapıldı.
24449 entry daha
hesabın var mı? giriş yap