6 entry daha
  • kilo almış

    youtube önerilenlerde çıktı bugün karşıma kanalı. son yüklediği videolara baktım büyük bi heyecanla. parayı har vurup harman savurmaya, manasızca "satın almaya" aynen devam ettiğini fark ettim. saçma sapan bisiklet parçaları, salt merakla alınmış anlamsız anlamsız bisikletler, video çıksın diye ısmarlanmış kadrolar, katlanır bisikletler, seleler, cins cins zincir yağları...

    youtube kanalına salt içerik çıksın diye heba edilen on binlerce lira... sâfi israf...

    bisiklete binmek değil ki asıl gayesi. gaye bisikletle olmak. gaye, bisiklete dokunmak. onun jantını söküyor, diğerine takıyor, o da böyle mutlu oluyor!

    insanın, ait olduğu bir zümre olur he mi? çoğu road bike biner misal. bakarsın genç bi delikanlı bmx hastasıdır. kimisi mesela eski yeni demez çelik bisiklet toplar. kimi brompton'a vurgundur. bisiklete dair tüm alışverişler de yine bu zümre ekseninde gerçekleştirilir. mesela bir gravel cycle vardır, bir de mountain bike'ın. satın aldığın lastikler, komponentler de yine bu türe uygun olur.

    fırat delan'ı ben çözemedim vallahi. mesela officina battaglin sipariş etse italya'dan, "lüzumsuz" demem. aksine alkışlarım.
    çelik bisiklet satın alıp restore etse, anlarım. katlanır bisiklet koleksiyoneri olsa, kutlarım. bu adam da bilmiyor ki anacım ne yaptığını.

    gitmiş smp sele incelemiş.
    görsel
    neymiş efendim brooks saddle'ın rakibi imiş. brooks'un tırnağı olamaz ayol o bi kere!

    gitmiş xiaomi elektrikli pompa almış. görsel
    ne gereği var ki? şu saçma sapan pompaya para vermenin maksadı ne? berhava işler işte bunlar.

    sürekli alışveriş etme itkisi.
    mutluluğu, satın alışta bulma.
    absürt!
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap