• geçici koruma statüsüyle 2014 yılında türkiye'ye gelip yös sınavına girmeden trakya üniversitesi'nde eczacılık okuyan ve bu süreçte yurtdışı türkler ve akrabalar topluluğu başkanlığından tam burslu okutulan aya a.amini adlı suriyelidir.

    iyi parti kurucular kurulu üyesi ilay aksoy konuyla ilgili bir paylaşım yaptıktan sonra bu suriyeli kadın ilay aksoy hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve cumhuriyet savcılığı tarafından kendisi hakkında soruşturma başlatılıyor ve ifadeye çağırılıyor.

    ilay aksoy'un ifade tutanağı

    ilay aksoy'un olayı açıkladığı videosu

    ilay aksoy'un paylaşımı, bu kişinin suriyeli olmasına rağmen devlet kadrosuna alınması hakkındaymış ama suç duyurusunda bulunan bu kişi ifadesinde daha fazla usülsüzlüklerin ortaya çıkmasına vesile olmuş.

    • yös'e girmeden, gelir gelmez trakya üniversitesi eczacılık fakültesine kayıt olmuş. yabancı öğrenciler yös sınavına girmesi gerekiyor bu arada. bu usülsüzlük 1.
    • yurtdışı türkler ve akrabalar topluluğu tarafından tam 5 yıl boyunca tam burslu okutulmuş.
    • mezun olmasına 1 sene kala kendisine istisna vatandaşlığı verilmiş. bu arada istisna vatandaşlığı koşullarının hiçbirisine uymuyormuş bu suriyeli. bu da usülsüzlük 2.
    • mezun olmasından 15 gün sonra, yapılan bir kura ile şehir hastanesinde kadrolu eczacı bir devlet memuru olarak atanmış. bu da usülsüzlük 3.
    • geçici koruma statüsündeki biri vatandaşlık alamaz, statü olarak alamaz.

    bu olay sadece bizim gördüğümüz usülsüzlüklerden, haksızlıklardan biri. türk gencinin hakkı olan bu kadrolar, usülsüz yollarla suriyelilere peşkeş çekiliyor. türk genci işsizlikten harap olmuş durumda.

    (bkz: ülkemde suriyeli istemiyorum)
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap