3922 entry daha
  • ülke içerisinde belki de ırkçılığa en az maruz kalacağınız bremen'de birkaç gün önce büyük bir ırkçılık olayı ortaya çıktı.

    bölgedeki onbinlerce eve sahip olan ev kiralama firmasından brebau 'nun sistematik olarak ayrımcılık yaptığı belgelendi. belgeler bir çalışan tarafından sızdırılmış ve yaptıkları gerçekten kötü.

    mesela kendilerine ev bulmak için başvuran herkesi kısaltmalarla kategorize etmişler.

    almanlar de,
    türban/başörtüsü takanlar kt (kopftuch),
    batıdan göçenler we,
    siyahiler e40
    sinti ve roman

    almanca bilgisi ise çok önemli. akıcı değilse, iyi bilmiyorsanız şansınız az.

    almanya'nın çoklu kültüre en açık yerlerinde bile böyle şeyler olabiliyor.

    birkaç ay önce arkadaşımın çocuğu oldu. karısı alman kendisi türk. eşi bu şirketlerden birinde çalışıyor ve patronları bu olay duyulmadan önce yabancılara ev vermemeye çalışın diyerek onları uyarıyormuş. ben de bunu duymuştum ama çok önemsememiştim. çocuklarına, kadının yani çocuğun annesinin soyadını verdiklerinde durumun ciddiyetini anladım. arkadaşım "çocuk ileride rahat etsin." diye böyle yaptık dedi.

    birçok insan alman olan eşinin(kadının) soyadını yeni doğan çocuklarına vermeye başladı.
    elbette bu ırkçılığa karşı bir çözüm değil fakat insanlar çocuklarının geleceğini düşünüyor.

    almanya'da yaşayan ya da yerleşmek isteyenlerin gözü korkmasın. ırkçılık her yerde var. önemli olan bu tür uygulamalara karşı dik durabilmek. almanya'ya gelince ilk yabancı siz olmayacaksınız. gizli ırkçılıktan göstere göstere yapılan ayrımcılığa kadar her şeye maruz kalma ihtimaliniz olacak ama bu durumu kabullenmek yerine her yerde ve her şekilde ırkçılığın karşısında durmak zorundayız.

    https://www.google.com/…smarkt-bremen-1.5300030!amp
4856 entry daha
hesabın var mı? giriş yap