• özet : wowwo ikinci el araç firmasından, aldığımız arabanın ödemesini nakit olarak wowwo'ya yaptığımız kaskomuzu, aracı firma ile yaşadıkları anlaşmazlıktan dolayı yapıldığı gün iptal edilmiş.

    19.06.2021 de sefaköy e-5 karayolunda seyir halindeyken arabamızdan duman çıkmaya ve sonrasında alev almaya başladı. içinde arabaya dair tüm evraklarla birlikte yanarak, hurda oldu. kısacası çaresiz bir şekilde a kasko şirketinden, b aracı firmasına, c departmanından, e şahsına karman çorman, işin içinden çıkamadığımız bir durumdayız.

    bazı arkadaşlar yanarken belgesel tadında video çekmiş sağolsunlar, haber linki için;

    e-5 karayolu'nda bir otomobil alev alev yandı

    detaylı anlatım için;

    01.10.2020 tarihinde wowwo'dan 2016 model volkswagen golf marka dizel aracı 12 senetle 92 bin tl peşinatla aldım. aracı senetle aldığımız için full kasko'nun ''şart'' olduğunu ve sadece nakit ödeyebileceğimizi söylediler. 5,594 tl nakit ödemeyi yaptıktan sonra 06.10.2020 tarihinde wowwo tarafından *** sigorta için full kasko yapıldı. o günden günümüz tarihine kadar hiç kaza yapmadığımdan kaskom ile ilgili bir problem yaşamadım, hiç bir kasko şirketi veya wowwo beni kasko veya sigorta için aramadı.

    19.06.2021 tarihinde seyir halindeyken arabanın kaputundan duman çıkmaya başladı, 1 dakika içerisinde araba alev aldı ve arabadan eşyalarımızı, bilgisayarlarımızı, paramızı, önemli iş evraklarımızı, arabanın ruhsatını dahi alamadan çıktık.

    video

    video 2

    araba yandıktan sonra

    itfaiye işini bitirdikten sonra *** sigortayı arayarak acil çekici istedim. vergi numarası ve plakamı sorguladılar. fakat verdikleri yanıt poliçeniz 06.10.2020 de yapılıp, aynı gün içerisinde başlangıcından iptal edilmiştir dendi. size hiç bir hizmet sağlayamayız lütfen anlaşma yaptığınız acenteyi arayın dendi. e5'in ortasında arabam hurdaya dönmüş, trafik kilit halde kalakaldım. trafikten çekici gelip, arabayı sefaköy kuzu yolu kuzey otoparkına çekti.

    araba cumartesi günü yandığı için kasko yaptığım firmaya (wowwo) ulaşamadım. pazar günü tekrar *** sigortayı aradım, cevaplar aynı. poliçeniz iptal edilmiştir. kim onay verdi diye sorduğumuzda, acentenize sorun, biz görüntüleyemiyoruz dediler. wowwo ile ilgili şikayetlere baktığımda ise;

    wowwo kasko şikayetleri

    elimizde hiç bir evrak kalmadığından, ruhsat dahi yandığından üzerine firma adına bu tür şikayetleri görünce ufak bir hasarda nasıl bir tepki vereceklerini merak edip, 21.06.2021 tarihinde wowwo müşteri hizmetlerini arayıp, arabamın camının kırıldığını, tamir ettirmek için *** sigorta'yı aradığımı fakat poliçemin iptal edildiğini söylediklerini ilettim. gerekli kontrollerden sonra bana iptalin doğru olduğunu d***** sigorta aracılık firmasıyla anlaşmazlık yaşadıklarını, mahkemelik olduklarını, acentenin herkesin kaskonu bu şekilde iptal ettiğini söylediler. full kaskomun olması gerektiğini, ödeme yaptığımı, iptal için beyan vermediğimi, herhangi bir iade ödeme almadığımı hatta bilgilendirme mesajı dahil almadığımı yetkiliye söylediğimde. ben sistemden sizin nakit ödeme yaptığınızı görüntülüyorum, size kasko poliçenizi ve trafik sigortanızı gönderebilirim. dilerseniz bugün kaskonuzu hemen yenileyebiliriz dendi. benden tekrar ücret mi talep edeceksiniz dediğimde; sadece ruhsat fotoğrafı ile kasko yapabileceklerini daha sonra 2-3 gün bekleyip, servise götürebileceğimi söylediler.

    ben ısrarla hangi acente iptal etti diye sordum ve e*** sigorta'dan y** bey'in numarasını verdiler. y** bey'i aradığımda sadece plaka, tc kimlik numarası ve isim soy isim göndermemi ve dönüş yapacağını söyledi.

    başlangıcından iptal edilen sigorta

    wowwo'nun bana attığı kasko poliçesi g****** sigorta adına ve tarihte 06.10.2020 değil, 01.12.2020. nakit ödediğim kasko bedeli de, taksitle ödenmiş.

    g****** yapılan poliçe

    g***** sigorta şirketini arayıp poliçe numarasını sorguladığımda aynı şekilde *** sigorta'da olduğu gibi 01.12.2020 tarihinde yapılan poliçenin 02.02.2021 tarihinde iptal edildiğini söylediler. kimin iptal ettiği bilgisini sorduğumda görüntüleyemediklerini acentemi aramam gerektiğini söylediler.

    e*** sigorta'dan y** bey'e nasıl iptal ettiklerini, benim onayım olmadan nasıl işlem yapabildiklerini sordum. eğer anlaşmazlık varsa neden bilgilendirilmediğimi sorguladım. fakat bana aranmıştır, ulaşılamamıştır, atlanmıştır dedi.
    bu süreçte kaskom dahi olmadan trafikte olduğumu, kaza veya herhangi bir hasarım olsa karşılayacak kimsenin olmadığını, bunun kimin sorumluluğu altında olduğunu sordum. iptal edilen kaskonuzdan geri iadeniz var bize ibanınızı yollayın, hesaplatıp size geri ödemenizi yapalım dendi daha sonra bana sizin zaten kaskonuz var size whatsapp üzerinden atacağım denip, 21.06.2021 tarihinde başlamış olan bir poliçe gönderdi.

    e*** sigorta tarafından gönderilen ekran görüntüsü

    aradığım güne bilgim dışında iptal ettikleri gibi aynı şekilde yanmış, hurdaya dönmüş arabaya kasko yapmışlar. sistemde 21.06.2021 tarihinde yapılan bu kasko e**** sigorta şirketine ait. sonuç olarak 5,594 tl ödediğim kasko 3 farklı sigorta şirketiyle yapılıp iptal edilmiş. 9 ay önce aldığım arabanın kaskosu sadece 2 ay yapılmış.

    buraya gelene kadar wowwo'nun hala arabadan yandığından haberi yok. malum hiç bir kuruma güvenmediğimizden, avukatlarla da görüştükten sonra işin çıkmaz bir hale gelmesiyle wowwo müşteri hizmetlerini arayıp, arabanın yandığını, kasko poliçemin iptal olduğunu ve bana nasıl yardım edeceklerini sordum. beni direkt olarak o*** bey'e yönlendirdiler. o*** bey ile telefonda görüştük. kendisi aracı acente ile yaşadıkları anlaşmazlıktan kaynaklı bir çok araç sahibiyle aynı problemi yaşadıklarını ve bu durumu düzeltebileceklerini söylediler. bana ilk sorduğu şey wowwo'ya nakit ödeme yaptığınıza dair elinizde belge var mı? itfaiye raporu, aracın yanarken, yandıktan sonra fotoğrafı, videosu vs....

    o*** bey'in isteği üzerine evrakları elden teslim etmek için yeşil plaza'ya wowwo genel müdürlüğüne gittik. orada da o*** bey bizden ruhsat fotokopisi, itfaiye raporunun aslı gibi evrakları sigorta şirketine vermek için aldı. bu süreçte araç hala sefaköy yedieminde ve bizden arabanın ödemesini yapıp, çıkış evrağının fotoğrafını atmamızı ve aynı gün çekici yollayıp, aracı çektireceğini söyledi. 24 haziranda arabanın ödemesi ve çıkışı yapıldı.

    24 haziranda aracın çıkışının yapıldığının kanıtı

    o*** bey'e de göndermiş olduğumuz yanmış arabaya ödenen 12,980 tllik dekont

    itfaiye raporu

    bu süreçte bana yeni yapılan sigorta şirketinin sahibi olan m** bey de arayıp, beni dinledi, yardımcı olacağını söyledi. nakit ödenen kasko bedelinin dekontunu istedi. bende olmadığı, arabanın içinde her şeyin yandığı söyledim. bana ödemeyi yaptığımız kişiye ulaşıp, o tarihte bizim adımıza wowwo tarafından *** sigortaya yapılmış havale varsa onun dekontuna ulaşacağını ve sonra kendi bünyelerindeki hukuk departmanlarıyla *** sigorta ile görüşmeye başlayacaklarını söyledi.

    bana gün içinde dönüş yapacaklarını söylediler, fakat dönüş olmadı. o*** bey'e avukatımın isteği üzerine wowwo ile araç sahibi arasında yapılan sözleşmeleri istediğimi söyledim fakat cevap alamadım. kasko departmanından sorduğumda o*** bey'in yurtdışında olduğunu söylediler. m**** beyi aradığımda ise dekonta ulaştıklarını ve sürecin başlayacağını söylediler. bana da dekontu göndermelerini istedim. tekrar dönüş olmayınca ertesi gün kasko departmanını arayıp dekontumu istediğimi fakat bu seferde m** bey'in ofis dışında olduğunu, beni daha sonra bilgilendireceklerini söylediler.

    kasko departmanıyla geçen görüşme

    daha sonra wowwo'dan arabayı aldığımız kişi v*** bey'i arayıp, 06.10.2020 tarihinde bizim adımıza *** sigorta'ya yapılan bir havale olup olmadığını sorduk.

    wowwodan *** sigortaya 06.10.2020 tarihinde yapılan havale dekontu

    daha sonrasında kasko departmanı adı ile gördüğünüz g**** hanım, kendilerinin wowwo ile çalışmaya yeni başladıklarını, m**** beyin buna rağmen bana yardımcı olmaya çalıştığını, kendi avukatlarım ile devam edebileceğimi söyledi. bunun üzerine mağdur olduğum halde maruz kaldığım davranıştan ötürü şikayetvar'a wowwo hakkında başımdan geçenleri yazdım.

    daha sonrasında wowwo tarafından ö*** bey aradı. ilk başta çözüm odaklı yaklaşsa da tek amacı şikayetvar.com da yazdığım yazıyı sildirmekti. kendisi şahsen arabanın yanarken e5 de dahi gördüğünü söyleyip, beni suçlarcasına sosyal medya ve haber sitelerine düşen videolarda neden araba yanarken arabanın plakası yoktu, neden cam kırıldı dediniz gibi sorular sormaya başladı.

    sonuç olarak daha fazla uzatmak istemiyorum. kendi avukatlarınızla mı devam edeceksiniz diyen hanımefendi de sonrasında siz şimdi o yazıyı silin, size bir avukat ordusu getireyim kıvamında... bu nasıl bir mağduriyet? bu nasıl bir saçmalık anlamış değilim. yazıyı kaldırmazsam da haklarını savunmak adına hukuk yoluna başvuracaklarmış. yahu lütfen başvurun, benim kaskosunu ödediğim araba yandı, gitti, kül oldu. ortada kasko yok ben bile hukuktan yana umutsuzum. mağduriyetimi insanlara anlattığım için mi hakkınızı savunacaksınız?

    n:yaşanan olaylar arkadaşımın(araç sahibi) başından geçmiştir ve tüm şirketlerle yapılan görüşmeler benim tarafımdan yapılmıştır. türkçe'ye hakim olmadığından her durumda kendisini tercüme etmişimdir.

    hiç bir kurum ve şahısı zan altında bırakmamak adına isimler sansürlenmiştir.

    n2: gelen destek mesajlarına ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. gelişmeleri yazacağım.

    n3: bu sabah e*** sigortanın (wowwo'nun yeni anlaşma yaptığı ve bana 21.06.2021 tarihine kasko yapan firma) sahibi o*** bey, bana ulaşarak, konuyu ele aldığını, sürecin başladığını maximum 10 gün içerisinde pert olan aracın bedelini alacağımızı, her türlü yardımcı olacaklarını tek istedikleri wowwo ile süreci problemsiz geçirmem olduğunu söyledi.

    sigortadan parayı alacak olan ilk alıcı wowwo olduğu için süreci uzatabileceklerinin farkında olmamı istiyorlar. benden istedikleri şey ise şikayetimi kaldırmak. şimdilik gelişmeler olumlu gözüküyor. keşke türkiye de problemleri çözmek için çirkefleşmek zorunda kalmasak, hakkımızı aramak için strese sıkıntıya girmesek, her kurum bilinçli ve olması gerektiği gibi çalışsa...buna da şükür diyip, 10 gün bekleyeceğiz.

    uzun zaman sonra gelen edit: 10 gün sonra ödeyeceğiz yalanından, ha bugün ha yarın diye diye tekrar oyaladılar. en sonunda öyle bir duruma geldilerki ne mesajlara ne aramalara cevap vermemeye başladılar. merak ediyorum bu kurumlar nasıl bu şekilde hala ayakta kalıyor, hayretler içerisindeyim. dava açtık hem wowwo'ya hem aracı şirketlere, bizi mağdur eden kim varsa… siz siz olun bunlardan araba almayın. şimdi gel bekle 1-2 yıl parasını ödediğin kasko'yu, yanıp giden arabayı almak için…

    edit2: en sonki edit üzerinden 5 ay geçmiş neredeyse, arabayı satın alırken verilen vekaletname ile bizden önce sigorta şirketine dava açıp, bizim avukatımızmış, bizim hakkımızı arayacakmış gibi mahkemede bizi temsil etmeye çalışıyorlar. arabulucu başvurusu yapıp, sigorta şirketiyle bizi aynı masaya oturttular. eh sigorta şirketi direkt “anlaşma yok, ödenecek bir şey yok” dedi ve kesti attı. bizim kendi avukatımız varken, süreçleri yürüten wowwo avukatı. sonuç ne?

    wowwo bizden yanmış araç için tekrar ruhsat çıkartmamızı(ruhsat için trafik sigortası ödememizi), aracı trafikten çekmemizi, vergi borç vs falan kapatmamızı istedi sonrasında hurda aracın satışını yapmak, oradan gelen para ile arabanın son üç taksitini kapatacaklarını söylediler. ama azıcık ses yükseltsek bize söylenen biz mahkeme sürecine karışamayız, beklemek zorundayız. ulan niye mahkeme sürecindeki pert arabayı satma peşindesin? bu mahkemede sigorta şirketleri hasar için bu arabayı tekrar görmek isterse biz wowwo'nun gtünün keyfinlen sattık mı diyeceğiz?

    kısacası 19 haziran 2021'de yanan aracın hala ne hasarı ödendi, ne tek bir cevap alındı, ne ortada bir sorumlu var…böyle şirketlere üç kuruş paranız varsa kaptırmayın.

    ekleme: bugün 25 haziran, aracın yandığı tarihinden üzerinden 1 yıl, 6 gün geçti. tahkimden 300 bin tl karar çıktı, sonra red edildi. nakit olarak verdiğimiz, kasko parasının (y**** beyin) aracı firma yetkilisi olup olmadığını avukatlar kanıtlayamamış. ülkenin avukatı da beş para etmez. hem %20 iste hem bir dünya masraf al hemde neresinden tutsan kaymak olan davada bir boku becereme. tekrar dava açılacak, bir dünya ıvır zıvır 2,5 yıl sonra alırsın 600-700 diyorlar ulan aynı arabayı bugün 300k versen de alamıyoruz. 2,5 yıl sonra allah bilir ne halde olacağız. kaskonuzu aylık kontrol edin hiç şakası yok. merak edip 1 yıl sonra mesaj atan arkadaşlara da teşekkürler.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap