629 entry daha
  • uçak ile buraya tatile gitmek isteyenler için birkaç bilgi vermek istiyorum. edremit havalimanı'ndan servisler var biz (bir arkadaşımla) bu servislere bindik. kişi başı 30 lira fiyatı var. ayvalık otogarında indik oradan otobüsler kalkıyor. otobüs deyince istanbul'daki gibi otobüsler aklınıza gelmesin buradaki minibüsler orda otobüs olarak kullanılıyor. otogardan ayvalık'a giden bu otobüslere nakit verebiliyorsunuz. ancak şehrin içindeki otobüslerde balkart basmanız gerekiyor. ayvalık'ta durakların yanında balkart alabileceğiniz kulübeler var.

    biz airbnb'den bir evde kaldık. eskiden konukevi olarak kullanılıyormuş ancak artık airbnb üzerinden kiralıyor. bahçeli güzel bir yerdi fiyatı gecelik 800 küsur liraydı.3 gece orda kaldıktan sonra daha uygun bir yer aradık. otele geçtik geceliği 500 liraydı. kahvaltısı berbattı odaları da kalitesizdi. 5. gecemizde orda kalmak istemedik bir konukevine geçtik. orası daha iyiydi 450 lira fiyatı vardı. ben yine de airbnb'den ev tutmanızı tavsiye ederim en iyisi yalnız rahat bir ortam.

    ayvalık'tan sarımsaklı ve cunda(bkz: alibey adası)'ya otobüsler geçiyor. bunlara binerek ayvalık'ı merkez olarak kullanabilirsiniz. sarımsaklı plajı da fena değildi. ordan almak isterseniz 2 şezlong bir şemsiye 80 lira fiyatı var. plajı kum.

    cunda'ya bir de vapurlar kalkıyor 15-20 dakikada bir. meydana çok yakın sorarak bulabilirsiniz. vapurun ücreti kişi başı 10 lira.
234 entry daha
hesabın var mı? giriş yap