• 2 temmuz tarihinde, nikahımıza 1 buçuk ay kaldığını belirterek, komple tüm evi, bahçelievler enza homedan aldık. 1 hafta içinde ücreti tamamen ödedik. satış elemanı bütün eşyalarımızın en geç ağustosun ilk haftası geleceğini iletti. nitekim sonraki aramalarımızda da, bayramdan hemen sonra, ağustosun ilk haftası eşyalarınız gelecek dendi.

    ağustosun başında aradık, eşyalarınız hazır görünmüyo, 12 ağustos perşembe günü teslim edilecek dendi. bu arada nikah 14 ağustosta. gidip yüzyüze konuştuk, daha erken olmasını 2 güne yetişmenin zor olduğunu söyledik. bu arada tarih 4 ağustos falan. kayseri ve ankara'daki depolardan ürünlerin salı ve perşembe günleri çıktığını ve ürünlerimizin 10 ağustos salı günü istanbula ulaşacağını, perşembe de teslim edileceğini söylediler. bu arada ilk söyledikleri beyanlardan farklı olarak, sözleşmede termin süresinin 30 iş günü olduğunu, bayramın araya girmesiyle zaten 30 iş gününün 26 ağustos olduğunu ve suçsuz olduklarını dile getirdiler.

    12 ağustos perşembe günü ürünler gelmedi. tıra yüklenmemiş görünüyor, hazır değil dediler. bu arada gerek arayarak, gerek ofislerine giderek, hangi ürün hazırsa onu göndermelerini; en azından yatağın gönderilmesini 100 kere falan söyledik. bi gün yatağınız hazır zaten derken, bi gün yatağınız hazır değil kanepeleriniz hazır, sizde 2 yatak mı vardı gibi çelişkili cümleleri ve yalan beyanlarıyla bi boktan haberdar olmadıklarını göstermiş oldular, tşk.

    en son artık 26 ağustos için ürünleriniz tamamen teslim edilecek, depodan aranacaksınız ve randevu verilecek dediler. 25 ağustosta arandık, yarın gelicez ama saat veremiyoruz dediler. bu arada evimiz istanbulun bi ucunda, aile evi istanbulun bi ucunda. 25 ağustos akşamı evimize gitmek üzere, geri kalan eşyaları toplayıp geceden gittik, çünkü normal insanlar olduğumuz için perşembe geleceğini düşünüyoruz. tabi ki perşembe de gelmediler. gün içinde aradığımda 8e kadar çalışıyolar gelirler dendi. en son artık akşam 7de aradım. gelecekler 8e kadar dendi. gelen olmadı. ertesi gün aradığımda gene, allah allah gelmediler mi, aramadılar mı gibi muallak konuşmalarla karşılaştık. en son satış görevlisi gideyim depoya da öğreneyim dedi. sanırım telefon kullanamadıklarından dolayı. bu arada ısrarla sadece 1 kişiyle görüşüyoruz. deponun, kamyonun herkesin numarasını istememe rağmen, bizde numara yok denildi.

    28 ağustos cuma günü, anadolu yakasına giden kamyonun arıza yaptığını, bu sebeple ürünlerin gelmediğini söylediler. bu inandırıcılıktan son derece uzak beyandan sonra, yeni tarih vermek için arayacaklarını söylediler. yeni tarih olarak da 1 eylül çarşambayı seçtiler. tabi ki 26 ağustos 1 eylül arasındaki sürede ne yaşandığı belli değil. muhtemelen araçları tamirde kalacak. ürünlerimiz güya hazır ve depoda beklerken neden 5 gün daha beklediğimiz belirsiz.

    büyük ihtimalle 26 ağustos tarihinde zaten ürünlerimiz teslim edilmeyecekti. 30 iş günü muhabbeti yüzünden böyle bi yalan uydurdular, şimdi de kamyon arızalandı yalanıyla 31 ağustos salı günü gelecek olan tırda ürünlerimizin olacağını ümit ederek çarşamba gelir diye tarih veriyolar. inanılmaz olan, bu kadar kolay yalan söylemeleri ve belli ki depoyla, tırla genel merkezle falan asla iletişim halinde olmamaları.

    bu arada evimizde 2 piknik sandalyesi ve 1 tabure var. evlendiğimizden beri ana baba evleri arası dolanıp duruyoruz ve tabiri caizse yatacak yerimiz yok. üzerimize giyecek kıyafetlerimiz boş evde bekliyo. bunları da 100 milyon kere dile getirdik tabi. "biz midiriyitinizi inliyiriz" dışında bi cevap bulamadık.

    muhakkak ki bu şekilde mağduriyet yaşayanlar var. var yani biliyorum. eğer 1 eylül tarihinde ürünler gelmezse bütün yasal haklarımızı kullanacağız. enza homedan alışveriş yapmak isteyenlerin de 100 kere düşünmelerini tavsiye ederim. en az 4 ay önceden sipariş vermelerini öneririm. ya da en mantıklısı hiç vermeyin.

    edit: kiralık daire aradığımız için daha erken ev bulamadık, biraz geç kaldık. yoksa ben de biliyorum aylar önce sipariş vermeyi. ki dediğim gibi kendilerine yetiştiremeyecekseniz hiç almayalım, bize ağustos başı lazım da dedik. ağustos başında hazır olur dediler, bu sebeple güvendik malesef.

    edit 2: (bkz: #127423759) entiride bahsi geçen namık bey, bizim de tek iletişim kurduğumuz ve kendisinden sadece yalan ve bahane dinlediğimiz kişi. mağaza müdürüymüş, ben hiçbi şeyden haberi olmayan satış görevlisi falan sanıyorum çünkü dediğim gibi, ne depoya girip çıkan üründen haberi var ne de hangi ürünümüz nerede, ne zaman gelecek ondan haberi var. en son söylediği de "sizi 31 ağustosta, depodan, ürünlerinizi 1 eylülde teslim edeceğiz diye aramazlarsa beni arayıp haber verin" :)))

    destek olanlara, güzel mesajlarıyla yardım etmek isteyenlere çok çok teşekkür ederim. iyi ki varsınız.

    1 eylül editi: ürünlerin yüzde doksanı (yatak, baya yatağın üstündeki yatak, döşek olan. 3lü koltuk ve 2 sandalye hariç) 31 ağustos günü teslim edildi. fakat bu entiriyi görmüşler, bi de ben ceolarına falan mail attım, burada bi yazar tavsiye etti sağolsun. tüm bunlar etkili oldu sanırım, yoksa gene 1-2 hafta bekletirlerdi gibi. çünkü pazar günü çağrı merkezinden aradılar, eşyalarınız kayseride 2 haftaya gelecek dediler. ulan hani istanbulda araçtaydı, araç arıza yapmıştı diye bahçelievleri aradık, ha burda ya göndericez biz onları dediler. delirirsin.

    haftaiçi için kalan ürünleri getiririz dediler (bu arada hepsi hazır, daha doğrusu ürünleri aldığımız bahçelievler mağazası hazır ya onlar, araca sığmadı göndericez bi ara inş, derken; çağrı merkezi 2 haftaya gelir diyor, hala birbirlerinden haberleri yok yani) ayneeeen, araca sığmamış yatak falan. yataşın durumu olmadığı için kamyonet falan alamıyo, biliyosunuz. hergün arayıp e nerede bizim ürünler diye sormaktan o kadar yoruldum ki, kalanlar da bu haftaiçi gelir herhalde diye ümit etmekten başka bi halim kalmadı. neyse en azından kendi evimizdeyiz ama kanepede yatıyoruz. artık yatacak yerimiz var. öğrenilmiş çaresizliktir bu, evet. tekrar, yardımcı ve destek olan herkese çok teşekkürler.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap