• 1999-2000 sezonu şampiyonu galatasaray ın ali sami yen stadına sadece "şampiyon" sıfatıyla değil aynı zamanda hafta içi oynanan arsenal maçından dolayı "uefa kupası" sahibi takım olarak da geldiği müsabakadır.

    oyuncular seyircileri maç öncesi selamlamaya çıktıklarında ellerinde o sezon kazandıkları kupalarla birlikte ilk kez o gün giydikleri bembeyaz takım elbiseleri de dikkat çekiyordu, keza arsenal maçında sakatlanan büyük kaptan ın sarılı kolu da...

    söz konusu kupalar (bkz: tsyd kupası) (bkz: türkiye kupası) (bkz: lig kupası) (bkz: uefa kupası) idi.
    hatta bu kazanılan kupaların çokluğu o günlerde sabah ın ilk sayfasındaki bir karikatürde fenerbahçe şapkalı bir taraftarın kahve bardağını ararken karısına sorduğu "hanım kupam nerde?" sorusunun eşi tarafından "bilmem. galatasaray almıştır." diye cevap vermesine de vesile olmuştu.

    maçtan bahsetmek gerekirse ; galatasaray için formalite maçıydı, çünkü galatasaray bir önceki hafta izmir de alınan 1-0 lık altay yenilgisine rağmen fenerbahçe nin inönü de beşiktaş ı 3-1 yenmesi üzerine sampiyonluğu garantilemiş olarak bu istanbulspor maçına çıkmıştı. istanbulspor için ise ölüm kalım maçıydı.
    maç beklentilerin aksine şov havasında geçmemişti. 1-1 sona ermişti, ama her 2 golü de istanbulsporlular atmıştı. galatasaray adına eski beşiktaşlı recep çetin kendi kalesine gol atmıştı.

    ama bu 1-1 lik sonuçla istanbulspor kümede kalmayı başarmış ve ligden düşen son takım izmir ekibi altay olmuştu. hatta altaylılar galatasaray a o kadar sinirlenmişlerdi ki ertesi sene galatasaray şampiyonluk yolunda ankaragücü ne takılırken o maç öncesi altay ın emektar kaptanı orhan üstündağ ankaragücü nün emektarı hakan kutlu yu telefonla arayarak kendileri için de oynamaları konusunda rica da bulunmuştu.

    maçtan sonra mikrofonlara konuşan istanbulsporlu emre aşık hıncal uluç a ligde kaldıklarından ötürü kına yollayacağını söylemişti. bunun nedeni hıncal uluç un sondan bir önceki hafta oynanan ve 3-2 istanbulspor un galibiyeti ile biten istanbulspor-adanaspor maçı hakkında söyledikleriydi. aslında emre aşık ı seven ve hıncal uluç a karşı nötr olan biri olsam da hıncal bu dediklerinde sanki haklıydı, zira emre aşık belki de kariyerindeki tek hattrick i hıncal uluç un soru işaretleriyle yaklaştığı sondan bir önceki hafta oynanan o adanaspor maçında yapmıştı.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap