12 entry daha
  • işte bilgiden önce fikir sahibi olursan, e bilmeyenler tarafından da oylanırsan faydalı bilgi vermiş gibi göklere çıkarır ekşi sözlük seni. debe'ye girersin.

    şimdi ovaleks dediğin aslında marka. bildiğin selpak, orkid gibi. buna bir çeşit emülgatördür diyemezsin. nasıl selpak bir çeşit kağıttır dememen gerektiği gibi. markadır bu. üreticisine kadar söylerim. ama uzun yıllardır sektörde kullanıldığı için marka ile telaffuz ediliyor artık bu ürün.

    gelelim içindekine, pastacılık sektöründe kullanılan jel tipi kıvamında, kekleri ve pandispanyaları kabartmak için kullanılan bir pastacılık katkı maddesidir. tüm piyasada içinde kullanılanlar aynıdır. içerik bilgisi çoktan aza doğru: su, gliserol ve veya sorbitol, mpg, mdg, pge ve stearat. hepsinin detaylarını veririm ne amaçla kullanıldığı vs.

    bu jel formudur hava vermek amaçlı kullanılan. ulan bütün endüstriyel keklerde e47x ve e48x ile başlayanlar genelde emülgatördür ama toz formundadır, ve bu bütün endüstriyel keklere sorbitol gliserol ile birlikte raf ömrünü artırıcı özelliği ile kullanılır. sadece raf ömrü değil keklerin yeme kalitesini artırdığı için de. ananın keki evde 3 4 günde sertleşir, endüstriyel kekler 6 9 ay raflarda kalması hedeflenir. bu markanın ürünü jel yapısında diğer bütün endüstriyel ürünlerdekiler ise toz formundadır. fark bu.

    ama sen bunun içinde pg pr (kısaltılmışını yazdım) var dersen sen doğru söylememiş olursun.

    yok neymiş sabun ye imiş çok zararlıymış. ulan bitmediniz be. bitmediniz yalan yanlış bilgi vermekten.

    bakınız, tr'de bütün ürünler türk gıda kodeksi ve ab gıda kodeksi kurallarına tabiidir. (türk kodeksi ab'yi kopyalar, uyum yasaları sebebiyle ancak bir kaç ürün grubunda istisnalar vardır, neyse) ve üretici isen sike sike kodekse uymaya tabiisin. uymadın mı ceza yersin, üretim iznin iptal edilir. tr'yi bu konuda hafife almayın.
    katkı maddeleri limit dahilinde kullanılır üstüne çıkamazsın yahu çıksan zaten hiç bir hammadde tr'de üretilmiyor hepsi dolar euro bazlı adam salak mı fazla kullansın maliyeti artırsın. gerizekalı mısınız siz?

    pg pr dediğin çikolatada kullanılan vizkozite ayarlamak amaçlı bir hammadde'dir jel emülgatörde kullanamazsın yani fonksiyon vermez mümkün değil. yani bu yemeğe tuzlu lezzet versin diye şeker atmak gibi.

    yapmayın. bilmeden konuşmayın insanlara yanlış bilgi vermeyin.

    istediğiniz kanalda istediğiniz programda gıda hakkında tartışırım.

    edit: ekleme
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap