11 entry daha
  • eski bir gangster olan jimmy the saint* ile dört arkadaşının the man with the plan* için yapmaları gereken bir görevde sıçtıktan sonra, the man with the plan'ın onlara buckwheats* yani acı çekerek ölüm cezası verip, üzerlerine mister shhh*'ı salması üzerine her birinin verdiği değişik tepki ve davranışları anlatan başarılı bir kara film. filmin senaryosu, kurgusu ve diyaloglar oldukça başarılı, ama ilk dikkat çeken özelliği oyuncu kadrosu:
    jimmy the saint'i oynayan andy garcia, bu tarz rollerde o kadar çok ve başarılı bir şekilde oynadı ki gerçekten mafya mı bu adam diye düşünmeye başladım.
    arkadaşları rolündeki treat williams, christopher lloyd, bill nunn, jack warden ve william forsythe rollerinde çok başarılı olan diğer tanıdık oyuncular. özellikle treat williams, critical bill* karakterinin de çok güzel kurgulanmış olmasının etkisiyle gerçekten görmeye değer bir psikopat olmuş. filmdeki esas kızı oynayan gabrielle anwar çok başarılı ve olması gerektiği kadar güzel, ama en önemlisi tabi film boyunca tekerlekli sandalyedeki çok zor rolü* oynayan (her ne kadar ilk göründüğü sahnede hafiften bacaklarını oynattığı belli olsa da) christopher walken ne kadar önemli bir aktör olduğunu yine gösteriyor. steve buscemi ise mülayim tipli ama acımasız katil mister shhh karakteriyle yan rolde olmasına rağmen her zamanki gibi oynadığı filmi biraz daha yukarı taşıyor.
    sırf oyunculukları ve gerçekten üzerlerinde uğraşılmış karakterleri için mutlaka izlenmesi gereken bir film.
    bu arada filmin esas karakteri jimmy the saint ismi bir bruce springsteen parçası olan lost in the flood'dan gelmiş.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap