• edit: arkadaşlar, buradaki yorumların her birini okuyorum. aklı selim yorumlar ve yüzlerce kişinin dik duruşlu tutumu biraz olsun öfkemizi dindirse de, markaya karşı tüm gerekli süreçleri başlatmış bulunuyoruz. değer düşme bedeli için karşı tarafın trafik sigortasına başvuru yapıldı. bu esnada marka tarafından elbette hiçbir yapıcı geri dönüş söz konusu değil. gelişmeler oldukça burayı güncellemeye devam edeceğim.

    değer kaybı için üst edit: bugün ekspertiz'den resmi değer düşme raporu geldi. bilanço 100 bin tl. bundan sonra yaşanacak tüm gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.

    görsel

    ---

    bigchefs'in geri bildirimini merak edenler için üst edit: bugün (04.10.2021) saat 16.00 sularında bigchefs misafir ilişkileri müdüresi e. s. e. hanımefendi tarafımıza ulaştı ve tam da kendilerine yakışan üslupta ve bizi hiç şaşırtmayan bir geri dönüşte bulundu.

    kendisi, sorumluluğun hiçbir şekilde bigchefs'e değil, tamamen valeye ait olduğunu ve bu kaza ile ilgili hiçbir sorumluluk kabul etmediklerini iletti. üstelik işin en trajik kısmı; hanımefendi, sorumluluk almak bir yana burada dile getirdiğimiz serzenişi, kendi cephelerince markaya yönelik bir "karalama kampanyası" olarak nitelendirip, markanın hukuk mücadelesine başlayacağını, tehditkar bir dille ifade etti.

    eh o zaman bize de hodri meydan demek düşer. daha yeni başlıyoruz...

    ---

    şimdi size, bundan sonra hayatınız boyunca herhangi bir bigchefs şubesine adım dahi atmayacağınız, diyelim ki büyük bir hata edip gittiniz, valeye araç bırakırken birkaç kez düşünmenizi sağlayacak bir rezaletten bahsedeceğim.

    henüz 1 ayını yeni dolduran, dişimizden tırnağımızdan yıllardır kenara ayırarak satın aldığımız, henüz 2.000 km’de 2021 model audi a3 aracım, kendini bilmez vale şirketi biberoğlu vale ve o vale şirketine milyonluk araçlarını emanet eden tarabya bigchefs tarafından nasıl el birliğiyle perte çıktı. oynat bakalım…

    yer tarabya bigchefs, tarih 20 eylül 2021 pazartesi. saat öğlen 12 suları.

    eşimle beraber yoğun iş tempomuzdan fırsat bulup, pazartesi günü öğlen saatlerinde tarabya bigchefs’e öğle yemeği için gittik. mekanı bilen bilir, kapıya yanaşmak üzereyken daha arabayı durdurmadan kapılarınız bigchefs'in valeleri tarafından açılır. sanki o gün içimize doğdu ve aracı almak isteyen valeye, “otoparka kadar götürmeyin, yakın bir yere koyun çok oturmayacağız” dedik. sanki bunu söylememişiz gibi aracı alıp taa anasının nikahına götürdüler. götürüş, o götürüş...

    1 saat kadar içeride kaldıktan sonra çıktığımızda, aracımızın sağdaki iki kapısı, sol kaput, sol tampon, sol arka kapısı pert edilmiş halde bize teslim ettiler!

    görsel

    görsel

    görsel

    hiç araba kullanmayı bilmeyen birine bir arabayı emanet etseniz dahi, yine de arabayı bu hale getirtemezsiniz.

    vale, bizden arabayı aldıktan sonra aracı otoparka götürürken, sağdan gelen aracı görüp fren yerine gaza basmış ve önce iyi parti milletvekili ahmet çelik bey’in aracına sağdan çarpıp, hemen sonrasında sol taraftaki çöp kontenyerına girmiş ve kaput, sağ kapılar, sol arka kapı ve sol tampon pert edilmiş. bu muhtemelen dünya üzerinde bir valenin, 2 adımlık yolda yapabileceği en ağır kazadır. bu olay sonrasında, henüz 30-35 günlük aracımın şu anda tek el değmemiş yeri tavanı kaldı.

    olay sonrasında diğer taraf ve vale arasında hemen tutanak tutuldu ve araç sahibi olarak biz yazıldık.

    gelelim rezalet oğlu rezalet olayaaaaa.

    bigchefs ile görüştüğümüzde bize, “biz sorumluluk alamayız, suçlu vale şirketi, siz kaskodan zaten değer kaybını alırsınız, şu aşamada bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok” dendi!

    evet zaten ben vale şirketine yemek yemeye geldim, bigchefs de kimmiş, neymiş?

    düşünebiliyor musunuz, henüz 1 aylık 0 km bir araçla, marka bir cafe’ye giriyorsunuz. cafe’nin ne idüğü belirsiz, belki ehliyeti dahi bulunmayan valesi aracın içine ediyor, sonrasında “benim sigortam var” diyerek işin içinden çıkıyor, cafe sorumluluk almıyor ve size kasko masalı anlatıyor. bu ülkede suç işlememek bazen gerçekten büyük bir mucize.

    araç bir tane valenin dikkatsizliği ve sorumsuzluğu yüzünden değer kaybetti. çıkacak olan masraf bir yana, tüm sigorta, kasko, değer kaybı işleri de cabası. neden, bir vale yüzünden?

    o günden bu yana süreci avukatlar nezdinde takip ediyoruz fakat bigchefs tarafı süreci saçma sapan bir şekilde ağırdan alıyor. onlardan henüz konuyla ilgili hiçbir somut ve uzlaşmacı bir geri dönüş alamadık!

    talebimiz, bigchefs -ya da onların valesi hiç fark etmez- tarafından perte çıkartılmış aracımın bigchefs tarafından aynen bu haliyle satın alınıp, bana satın aldığım tutarı ile ödeme yapılması. bu rezalet, benim problemim hiç değil. ben bigchefsi tanırım, valeyi değil!

    keyif yapalım dedik, içine sıçtılar. paramızla rezil ettiler! bigchef'miş!

    gitmeyin, uzak durun.

    gelişmeler olursa burayı editlerim.

    edit: tüm destek verenlere ve mesaj atanlara teşekkürler. umarım böyle bir durum hiçbir zaman kimsenin başına gelmez, burada durumun vahametini algılayamayan ve hayatları boyunca algılayamayacak yazarlar da dahil.

    edit2: aklı selim tüm destek mesajlarınız ve özel mesajlarınız için teşekkür ederim. şu aşamada müspet menfi herhangi bir gelişme söz konusu değil. kayda değer gelişmeler oldukça burayı güncelleyeceğim.

    (bkz: biberoğlu vale)
    (bkz: tarabya bigchefs)
848 entry daha
hesabın var mı? giriş yap