2469 entry daha
  • ben ömrümde bu kadar kötü final görmedim. abartmıyorum, hababam sınıfı 3.5 finali bile bundan daha tutarlıydı. ben 1.5 yıl bunu mu bekledim ulan! sıçmışsınız dizinin içine resmen

    --- spoiler ---

    - ilk sezon sonunda ışık neden eda'ya sarılıp "eksiğim" diyordu ağlayarak? madem ölmemişti sinan ne eksiği, ananı mı özledin, babanı mı?

    - avukatın koğuşta ne işi vardı? hadi görüşme odası falan diyelim, mahkumla görüşmesinde mi mektubunu okuyordu?

    - osman neden vapurdaydı madem yatı vardı

    - hepsini geçtim, orası yalı, yalı. yalının altından bok çıksa satılır amına koyayım. zaten yalıyı neden anne ve babası paylaşıyor ayrı konu. aile yadigarı belli (hatta kadının babası kaldığına göre kadının ailesinden) boşanmış bir çift neden satıp parayı paylaşıyor? ya nasıl satılmıyor istanbul'da yalı oğlum?

    - 99 yılında öss soruları çalınmıştı, pas geçilmiş. ayrıca yine o yıl öss vardı. yani bir puan alıyordun, puanın geliyordu, sonra tercih yapıp kazanıp kazanmadığın yayınlanıyordu. nereden anlıyor bu arkadaşlar kazanıp kazanılmadığını? hepsini geçtim kerem'in babası nereden anlıyor gazeteye bakıp ilk 100'e girdiğini? şey mi diyorlar "benim çocuk 28473. olmuş tamam istediği yere girebiliyor?

    - sen okulu öyle yakıp yıkacaksın, sonra bir şey olmayacak, öyle mi? adamın götünden kan alırlardı kamil lan!

    - gece gündüz parkta bira içip, kaset dinleyip (o da sınava 1 ay kala falan) öss kazanacaksın, hatta ilk 100'e gireceksin falan... ütopik ötesi

    - bir okul müdürü iftira atacak, koskoca milli eğitim müdürü işinden atılacak araştırılmadan, edilmeden.

    - tek mantıklı son neden sinan'a mektup göndermediği oldu. hani evliler sonuçta falan

    --- spoiler ---

    yani neresinden tutsak elde kaldı final. ters köşe yapacağız diye bilim kurguya döndürmüşsünüz canım gençlik dizisini. keşke göktaşı falan düşmüş deseydiniz, daha inandırıcı olurdu.

    editto: imla

    editto2: arkadaş biz de biliyoruz dizi dinamiği diye birşey olduğunu. ama özellikle 99 yılı olması, öss sınavının belirtilmesi falan insan tutarlılık istiyor. dizinin de ütopik bir ülke olmak gibi bir gayesi yoktu zaten. daha çok özenilebilirdi yani bazı şeylere. mesela ayrılıklar çok suni. "neden amına koyayım" diyor insan sonunda

    editto3: bu saydıklarımın oyunculukla alakası yok. başta müfit kayacan olmak üzere hepsi çok çok iyi oynamış bence. gerçekten kendi lisenizdeymiş hissini geçirmişler bize yani. kubilay ve mert plaselerim.
321 entry daha
hesabın var mı? giriş yap