34 entry daha
  • yaptırmayı planlıyordum ama asla yaptırmayacağıma ikna oldum. hikayesi şu;

    ablamın sağlık sigortası var. ufak tefek muayeneye gitmiş ama başka bir kullanma hikayesi yok geçmişe dönük. ayaktan kısıtlı ama yatarak %100 kapsamlı. birgün ağrı ile acile gidiyor, böbrek taşı düşürüyormuş, devlet hastanesinin aciline gitti, ikinci gün yine şiddetli ağrısı olunca özel bir hastanenin aciline götürdük ancak acildeki tedavi yetmeyince üroloji doktoru geldi ve ameliyat etmenin şart olduğunu ve acil olduğunu, taşın tamamen kanalı tıkadığını ve ağrı kesicilerle önlenemeyecek bir ağrının olduğunu söyledi. biz de kabul ettik çünkü başka çare yoktu. hemen yatış yapmaya ve ameliyata almayı önerdi. tamam dedik sigorta işlemleri başladı, sigortadan provizyon istendi. biz şimdi provizyon gelene kadar beklesek mi eve gitsek mi bilemedik. eve gidelim, provizyon onaylanınca hastaneye geçeriz dedik. ameliyat masrafları da 10 ya da 12 bin tl, sigorta ödemese gireceğimiz bir iş değil. sonra ki günde bekledik ama ağrılar devam ediyor, yine acile gittik, sıgorta hala araştırıyoruz demiş, sonra hastanın 2018 yılında bir gün acile böbrek ağrısı ile gittiği ve iğne olduğu kaydına ulaşılmış, bunun hakkında hastaneden bilgi istendi. o muayenede taştır demiyor, tomografi yok ultrasyon yok böbrek taşı denmemiş, kaldı ki böbrek sancısı olduğu da belli değil belki gaz sancısı, tedavi olarak da buscopan verilmiş bu nasıl 3 yıl sonraki böbrek taşı ameliyatına engel oluyor.

    neyse araştırdılar da araştırdılar ve onay verdiler tam 4 gün sürdü bu süreç.

    e acil ameliyat dedik hastanın bekleme durumu yok, biz o kadar zaman içerisinde başka yöntemlerle tedavi bulduk, taş kırdırma vs. onay geldiğinde de her şey için çok geçti zaten.

    hastalık işi acil olabilir, kimsenin planlanan ameliyatları yoktur sanırım, provizyon verme süreci 4 -5 gün süren işleyişte ne yapabiliriz ki hareket etsek ve sigorta şirketinden ret alsak o masrafı nasıl ödeyeceğiz.

    kusura bakmasın hiç uğraşamam. madem böyle sigorta yapmadan önce kişinin hastalık geçmişini araştır ve neye izin verip neye vermeyeceğinin listesini çıkar biz de ona göre hareket edelim. mesela de ki; sen geçmişte 3 kere mide ağrısı ile doktora gitmişsin mide ile ilgili hiç bir şeyi kapsamayacağım. satarken bi ton vaat yaşarken sıkıntı.

    çalış çalış bir karış.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap