420 entry daha
  • her izlediğimde daha derin anlatımlar olduğunu fark ettiğim film.

    muhsin bey * gerçek istanbul'un son kalesini temsil eder. çiçekleriyle konuşan, komşuluk bilen, müzik konusunda muhafazakâr, vefakar, elbiseleri her daim ütülü ve şık. insanları yarışma ayağına dolandırdığı sahne bile kendisine sığınan ali nazik içindir.

    ali nazik * 80 li yılların başında türkücü olma hayaliyle, unkapanı plakçılar çarşısında sabahlayan göçün simgesidir. nice hayatlar bu uğurda yok olup gitmiştir o dönem. en şanslı olan az sayıda kişi meşhur olmuş, biraz şansı olanlar pavyonda sahneye çıkabilmiştir. dolandırılan, tecavüze uğrayan, satılan binlerce insan hikayesiyle doludur unkapanı. ali nazik biraz palazlanınca sevda'yı yanına alarak vefasızlığını göstermiştir, geldiği yeri unutmanın, sonradan görmeliğin simgesidir

    sevda * o az şanslılardan biridir, muhsin bey gibi birinin hayalini kurmuştur yıllarca ama hızla değişen istanbul ona pavyonu layık görmüştür. gücün yanında yer alması bu ezikliğinden dolayıdır.

    madam * son kalan gayrimüslim istanbulludur. eski istanbul'un renklerindendir ama değişime fazla dayanamaz, göçle birlikte inşaat başlamıştır artık.

    laz nurettin * ilk göç dalgasıyla gelip gazino açan biraz mafyatik zengin kesimi temsil eder.

    şakir * para için her yolu denemekte sakınca görmeyen tipik anadolu insanıdır. şimdi kentin her yanı böyleleriyle dolu.

    osman * muhsin bey'in yardımcısıdır, o da büyük ihtimalle meşhur olma hayaliyle şehrin yolunu tutmuşlardan biridir, şanslı olduğu tek konu muhsin bey'e rastlamasıdır.

    filmin sonunda herkes kaybeder çünkü hayatın tek kazananı değişimdir. bugün istanbul'un 20 milyonluk bir köye dönüşünün hikayesidir muhsin bey. bindiğiniz takside, yemek yediğiniz lokantada, otobüste, ekranda, alışveriş yaptığınız esnafta tüm bu karakterlere rastlarsınız ama muhsin bey gibisine asla denk gelemezsiniz çünkü artık yoktur onlar.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap