34410 entry daha
  • 7 günde zekayı geliştirmek için yapılması gerekenler.

    "artık beynimizin nasıl bir güce sahip olduğunu biliyoruz. bu gücü kullanmakla ilgili onlarca öğreti ve bilimsel veri var elimizde. bbc'de yayınlanan bu programla iq'nuzu bir haftada yüzde 40 artırabilmeniz mümkün.

    cnn türk'teki habere göre, beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini öne süren iskoçya’daki edinburgh üniversitesi’nin biyomedikal bölümü’nden prof. mark lythgoes’in 1 hafta süren programı bbc’de yayınlandı. programa katılan 100 kişinin zeka düzeylerinde yüzde 40'a varan artışlar görüldü.

    program ise şöyle:

    cumartesi: dişinizi her zaman kullandığınız elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. ve gözünüzü kaparatak duş alın.

    pazar: sabah saatlerinde bulmaca çözün. ve kısa yürüyüşe çıkın.

    pazartesi: i·şe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin. akşam yemeğinde yağlı balık yiyin.

    salı: sözlükten hiç bilmediğiniz 10 adet sözcük öğrenin ve bunları o günkü günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.

    çarşamba: bir yoga, pilates ya da meditasyon dersine katılın ve burada daha önce hiç tanımadığınız birisiyle konuşun. unutmayın pek çok yog, pilates salonunun bir bakayım neymişçiler için ücretsiz deneme seansı var.

    perşembe: işe daha önce hiç kullanmadığınız bir yoldan gidin (taksi değil) ve aynı akşam televizyondaki ciddi bilgi veya belgesel programlarını izleyin.

    cuma: son gün kendinize meydan okuyun. bugün alkol ve kafein tüketmemeyi deneyin. bir de hafta sonu için uzun bir haftalık ev alışverişi listesi hazırlayıp, listeyi ezberlemeye çalışın."
7425 entry daha
hesabın var mı? giriş yap