2908 entry daha
  • daha önce burada acının asıl merkezinin beyin olduğuna değinmiştim. şimdi gelelim aşk acısına evet aşk acısı diyorum çünkü dediklerimi yaparsanız belki aşk acısından kurtulacaksınız.

    şimdi efenim meseleye önce teknik yönden bakalım aşk acısı çekince veya hüzüne boğulup terkedilince yada terkedilme korkusuyla yüzleşince neden kalbimiz acırın cevabı hormonlarda saklıdır.

    özellikle dopamin ve oksitosin, kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan hormonlardır. mutlu ve sürekli davranışlarımızı tekrar tekrar bize yaşatmak isteyen bu iki bücür hormon aşıkken en yüksek seviyede salınır.

    midede kelebekler mevzusu dedikleri varya işte bu bücürler yapar onu da. hatta bazı antidepresan * kullanan suserlar da mide ve kelebek olayını hatırlamışlardır. neyse bu oksitosin ve dopamin denilen zımbırtılar biz mutluluktan uçmuş vaziyetteyken sagarmatha'ya* kadar çıkarlar genelde.

    her zirvenin sonu olduğu gibi sagarmatha'nın da bir sonu vardır bu son ise uçurumdur yani orası yükselişin sonu, inişin başlangıcıdır.

    her aşık bu dediğimi tatmıştır, tadacaktır veya an itibariyle tadıyordur.

    diyeceğim o ki sonraki zamanlarda yaşadığımız bir ayrılıksal kalp kırıklığı veya hüzünsel üzüntü durumunda bu hormon seviyeleri düşer ve stres hormonu olan kortizol puştu ile yer değiştirirler.

    bu kortizol ibnesi göğüs bölgenizde hissettiğiniz ağır ağrılı hislere neden olur çünkü kortizol arttıkça dopamin ve oksitosin kayboluyordur.

    tekrar o hislere kavuşmanızı sağlayacak tek şey ise vücudunuzu oksitosin ve dopamin ile doldurmaktır işte burada ilaç endüstrisi devreye giriyor ve vücudunuzu dopaminli oksitosin ile doldurarak aşıkken veya mutluyken yaşadığınız hormonal seviyeye çekiliyorsunuz. etrafınızda alakasızca sırıtan birileri varsa bunun sebebi aşık veya mutlu olması falan değildir fazladan oksitosinli dopamin almasıdır genelde.

    sonuç olarak kardeşlerim eğer ciddi manada aşk acısı çekiyorsanız

    yeşil yapraklı sebzeler, kuru yemiş çeşitleri, kırmızı biber, avokado, elma, muz, çilek ve nar ile oksitosin seviyenizi zararsızca ve ilaçlara maruz kalmadan arttırabilir
    kırmızı pancar, siyah fasulye, brokoli, ıspanak, kefir, somon gibi şeylerle ise dopamin seviyenizi yukarılara çıkarabilirsiniz.

    tabi bunlar asla bir everest etkisi yaratmayacaktır lakin azda olsa etkilerini göreceksinizdir.

    yok ulan ben çok zor durumdayım ölüyorum aşkımdan oksitosin gerek acı çekmek istemiyorum diyenlerinizin ise yapması gereken yegane şey ilaç endüstrisine yani antidepresanlara kendini teslim etmektir
740 entry daha
hesabın var mı? giriş yap