6 entry daha
  • arkaik anlami olan "ki$isel web sitesi" kavrami zaten tarihten profil sayfalari ve blog'lar tarafindan silindi. gunumuzde kullanilan anlami ise dunyanin en sacma web tarayici ozelligine tekabul eder.

    sacmadir zira tarayici acmanizin amacinin her zaman homepage'e girmek oldugunu farzeder. bu yuzden siz homepage'den farkli bir siteye girecek olsaniz bile homepage'in yuklenmesini beklersiniz o arada arabirim hafif takilir, sikinti ya$ar. agir bir sayfaysa resimler flash'lar yerlerine yuklenirken makina cebelle$ir. siz sayfanin gelmesini beklemeden adres yazmaya ba$larsiniz ama bu arada homepage gelecek olursa input focus ba$ka yerlere gececegi tutar, terler akitir. bu esnada bo$una browser cache'iniz guncellenir disk i$lemleri yapilir. adresler telefonlar verilip alinirlar sanki aranacaklar gibi.

    ana sayfasini google yapanlari anlamak zaten mumkun degil zira google aramalarini sag ustteki arama kutusundan yapmak zaten mumkun. bu acidan google toolbar tarzi arac cubuklari bile ekran i$gal eden gereksiz bir aparat i$levi gorur.

    (bkz: about blank)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap