15 entry daha
  • aracimin on sag tekeri basinc uyarisi verdi, uzun yoldaydim, hemen en yakin benzinciye cekip havasini kontrol ettim ve tekrar sisirdim. benzinciye yakinda lastik tamircisi olup olmadigini sordum ve 5km ilerde bir tamirci oldugunu soyledi. yavas yavas lastik tamircisine dogru yola koyuldum.

    tamircinin onunde bir suru arac vardi ve herkes haril haril calisiyordu. sahibi oldugunu dusundugum kisi yaklasti ve sikayetimi sordu, ben de durumu anlattim.

    hemen bir cocugu bize yolladi ve cocuk lastik ile ilgilenmeye basladi. hava degisimlerinde boyle basinc degisiklikleri olabilecegini soyledi fakat yine de elle kontrol edeyim dedi.

    el ile birsey bulamayinca, arabayi kriko ile kaldirip kaldiramayacagini sordu, ben de tabiki dedim. kriko ile kaldirip bir muddet de goz ve el ile kontrol etti, ama yine de birsey bulamadi.

    daha sonra, tekeri cikartip test etmek istedigini soyledi, ben ona da izin verdim. tekeri soktu, iceri goturdu, “sen de gel abi” dedi. ben de onunla iceri gittim ve su ile test etti bir 5 dk. yine birsey bulamadi.

    sonra, bana ilk basta dedigi seyi soyledi. “hava degisimlerinde basinc degisikligi normaldir” dedi, “arabadan anlamayan cogu kisi panikler ama dert etmenize gerek yok, siz zaten hava vurmussunuz” dedi.

    tekeri geri takti, krikodan indirdi ve “iyi yolculuklar” dedi. ben borcumu sordum. “abi birsey yapmadik ki” dedi. nasil olur dedim, neredeyse 20 dakikadir benim icin calisiyorsunuz. sorun olsaydi, tamir ucreti alacaklarini ama bu yaptiginin herhangi bir ucrete tabi olmadigini soyledi.

    ben cebimdeki bozuk 30 lirayi cikartip, eline tutusturdum, almak istemedi. “icim rahat etmez” dedim, “peki abi” dedi. arabaya binerken tekrar bana seslendi, 20 lirasini geri uzatti. “abi bu cok, sunu bari al” dedi. almadim, “arkadaslarinla paylasirsin o zaman” dedim. tekrar tesekkur etti ve ayrildik oradan…

    ben oraya tekrar gelecek bir musteri degilim, dedigi gibi arabadan anlayan biri de degilim. benden 100 lira istese de verirdim sanirim. ama o oyle yapmadi, aldigi terbiye, is ahlaki, vicdani ona karsi koyuyordu.

    helali hos olsun ne diyeyim, bahti da yolu da acik olsun boyle kisilerin…
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap