58 entry daha
  • arkadaşlar bir hemşire olarak söylüyorum bu iş bir ekip işi. doktor olmadan hemşire olmadan olmaz yürümez işler herkesin işi farklı. genelde asmlerde servislerde hemşireleri görürsünüz ama yoğun bakımlar, ameliyathaneler özellikle hekimin ağırlıklı olduğu alanlar.

    kaç gündür maaş konusu yüzünden saçma sapan yazılar okudum ve kırıcı gerçekten düşünceler. hem insanların hem bazı hekimlerin hem bazı meslektaşlarımın düşünceleri çok çirkin. kimsenin maaşı kimseyi ilgilendirmez herkes kendi hakkını istiyor. ama haksızlık var her alanda olduğu gibi...

    şimdi tüm bunları bir tarafa bırakarak size başka haksız bir durumu anlatacağım.

    hastanede eğitim olarak tecrübe olarak hiçbir vasıf gerektirmeyen hasta bakıcı sağlık personeli arkadaşlarım (çok sevdiğim kişiler de var içinde onları ayrı tutuyorum) yatan maaşlarını bize gösterip gülüyorlar. bizden fazla alanları var çok şaşırtıcı ama. biz 4b li iken sözleşmeli iken onlar kadrolu bir de. biz gece farkı almazken sevgili arkadaşlar gece farkı alıyor.iki ayda bir ikramiye alıyor bizde bunlar yok.
    bir de üzerine yıllardır çalışan insanlar iş yapmasa bile tutanak yese bile kalıyor gönderilmiyor alanda çoğu iş bize kalıyor onların iş yükü de bizde ortada boş boş gezerler sigara vs ve dışarda kendilerine sağlık personeliyim derler. sadece kendi çalıştığım alanda psikiyatriden takipli saldırgan biri var kaç kere tutanak yedi kaç kere üzerimize yürüdü( bıçak taşıyor ) hatırlamıyorum. evet burası üniversite hastanesi.dün başka birisi aynı şekilde bir arkadaşıma (arkadaşım onu küfürlü konuştuğu için uyarmış) saldırgan tavırlarda bulunmuş.

    dediğim gibi sokaktan geçen psikopatı almışlar ya şaka gibi. eğitim şartını tecrübeyi kenara bırakıyorum en azından akıl sağlığı raporuna bak. ve bu adamlar benden fazla maaş alırken benim maaşım neden düşük?

    lisans mezunu biri olarak ben neden lise mezunu insanla kendi meslektaşım bile olsa aynı maaşı alıyorum? bende tıpkı öğretmenlik gibi mühendislik gibi bankacılık gibi güzel bir lisans bölümü okuyorum bir çoğundan yüksek puanla hem de ama onlar kadar değer görmüyorum bu ülkede neden? bir öğretmene mesela bu kadar köle gibi davranmazsınız ama hastanelerde sanki biz köleyiz gibi bir algı var. neden?

    dediğim gibi bu bir ekip işi. ve bu ekipte hekim var hemşire var. biz de bir meslek grubuyuz artık görülmek istiyoruz, yok sayılmak istemiyoruz.
    hiçbir hemşire doktor maaşına laf etmiyor kendi hakkını istiyor. şurada doktor maaşına saydıran kesim varsa o da eminim ki sağlık sektörü dışında kalan kesimlerdir.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap