1 entry daha
  • yıllardır seyrettiğim en komik film diyebilirim. ilk başında ciddi bir film gibi başladı ama çoğu yerinde gülmekten yere yatacaktım. tabii ki içinde yer yer trajik, yer yer ironik bölümler var. sicilya'da bir kasabada, geleneksel bir toplum içinde bir aile babasının aile onurunu kurtarmak için yaptıklarını anlatan bir hikayesi var.

    italya'da endüstrileşme öncesi geleneksel toplumda var olan, bizde ise çoğunlukla hala geçerli olan değer yargıları hicvediliyor. örneğin iyi bir aile kızının, bir ailenin onuru bekaret ile ölçülüyor, bekaret kontrolü yapılıyor, namus için cinayet işlenebiliyor, tecavüz eden insanla kız evlendirilince namus kurtuluyor falan filan.

    tiplemeler çok güzel, ve çok komik. evin babasının evlilik öncesi ilişkiye girerek hamile kalan kızının durumundan kimsenin haberi olmadan halletmeye çabalaması çok komik.

    --- spoiler ---
    herşeye şipşak çözümler bulan avukat kuzeni, eve gelen doktor, karakoldaki polisler, mahkemedeki hakim, fakirlik içinde intihar etmek üzere yakalanan, sokaktan çocukların seyredip güldüğü baron çok komik. kardeşinin namusunu kurtarmak için abisinin onu hamile bırakanı vurmasına karar veriliyor. boylu poslu antonio'nun bunu duyar duymaz korkudan bayılıp kendini kaybetmesi, kendine gelmesi için doktor getirilmesi, gitmemek için kaçmaya çalışması filan insanı gülmekten yerlere yatırıyor mesela.
    --- spoiler ---
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap