21 entry daha
  • her ne kadar tam olarak doğru gerçekleri yansıtmasa da yine de başarılı bir filmdir. özellikle kıyafetler ve görüntü yönetmenliği çok çok başarılı. natali portman zerafetiyle kraliçeliğe pek yakışmış doğrusu. henry viii 'e gelince(malum kendisi dombilinin tekiymiş) keşke gerçekten eric bana kadar yakışıklı olsaydı o zaman eminim ki ingiliz erkekleri bu kadar çirkin olmazdı*. scarlett johanssoncum da pek masum bi mary olmuş canım benim.

    şimdi de gelelim gerçeklere;

    --- spoiler ---

    * henry viii ilk önce anne'i görüp sonra mary'le olmamış. ilk önce mary'i metresi yapmış. daha sonra hollanda'da eğitim gören anne ingiltereye dönünce mary'i boşlayıp ilgisini anne'e yöneltmiş. anne, kardeşi mary kadar güzel olmasa da, son derece zeki,alımlı,güzel giyinen ve güzel dans eden biri olduğundan kralın aklını başından almış. (yaaa beyler herşey güzellik değil işte hehehehe burdan da mesajımızı verelim alttan alttan)

    *mary* filmde anlatıldığı kadar masum ve saf bir kızcağızımız değilmiş. eğitim için bunu fransaya göndermişler, orda yemediği bok kalmamış. kralın onu biraz da istememesinin nedeni, mary'e takılan "kevaşe" lakabıymış. kralla aralarında gizli bir ilişki yaşanmış evet hatta 2 çocugunun babasının da 8. henry oldugu düşünülüyorumuş.

    * filmde anne boleyn'in kraliçelik hayatı çok kısa olarak geçilmiş oysaki hanfedinin ingiltere tarihinde önemli bir yeri var. henry viii sırf anne boleynle evlenebilmek için katolik kilisesinden ayrılmış ve anglikan kilisesi güçlenmiştir. fransayla çok iyi ilişkiler kurmuş ve politikada etkisi olmuştur. kendisi azcık da savurganmış, 250 tane uşağı 60 tane de hizmetçisi varmış. ve kendisini sevmediği için birçok ünlü isim idam edilmiş. bunlardan birisi de sir thomas more. fakat heralde anne boleyn'in en büyük başarısı birinci elizabeth'i doğurmak olmuş. henry viii erkek evladım olsun diye kıçını yırtarkene elizabeth the 1st alıp yürümüş helal olsun.

    * filmde prenses mary'e pek yer verilmemiş.(kralın ilk karısı catherine of aragon'un kızı) prenses maryle anne kanlı bıçaklıymışlar. anne, mary'e kısaca "the cursed bastard" dermiş. hatta mary'i zehirlemeye çalıştığı bile söyleniyor.
    --- spoiler ---

    sonuç, izleyin kardeşim güzel film.
119 entry daha
hesabın var mı? giriş yap