157 entry daha
  • bu başlıkta yazılan kimi entryler sebebiyle gittiğim bu filmden beklediyimi bulamadım dersem başta coenler olmak üzere kimse alınmaz umarım...olmamış coenler, olmamış holivud...

    öncelikle senaryoya gelelim... javeir badem oyunculukta gerçekten döktürmüş ama bu filmi kurtarmaya yetmiyor. özellikle filmin sonuna doğru badem karakteri gittikçe daha sinirli bir tavra bürünüyor ki, yaşadıklarından bir şey öğrenip deyişmesi lazımdı. deyişmemiş. en azından ben böyle bir şeyi göremedim. geldiyi gibi gitmesi, katil olarak kalması, aramızdaki katillere hoş bir mesaj vermiyor. yani coen kardeşler, katilsen katil kal, hayat böyle de güzel diyerek bu mesleyi mesklek edinmiş bir çok kader mahkumuna yürüyün istediyinizi öldürün diyor olabilir. ha bunu demiyorsa bir şey diyemem, ama diyorsa buna da coen kardeşlerin onay vermemizi beklemesini de kimse lütfen beklemesin.

    senaryo berbat. lüvey karakteri bir takım olaylara karışıyor filmin başında. o geyiği öldürmek yerine meksikalıların parasını alması hoş bir detay olmuş ama gerisi ee yani dedirtiyor. o parayı aldıktan sonra kaç di mi? yok kaçmıyor. burada coenler lüveyi de o yörenin insanını da anlamadığını bi kere daha gösteriyor. ha şu olamz mı, lüvey gibi birisi vardır, o suyu illa götüreceğim diyordur, olur. ama genelde fos çıktı lüvey.

    şerif karakteri çok zayıf. şerif olarak görevi suçluları durdurmak olan şerif karakteri işini yapmayarak belki de o bölgedeki şeriflere bu şekilde de emekli olmak mümkün mesajını veriyor olabilir. coen kardeşler bunları düşünüyor mu acaba? nüyorkta sıcacık evlerinde otururken teksasın sıcağında hizmet veren şerifi düşünüyorlar mı? sanmıyorum. ama düşünüyorlarsa özür de dilerim. ilk ben dilerim hatta. ama bence bu kısmı olmamış.

    gelelim filmin senaryosuna. senaryoda müzik olmaması filmi olumsuz etkilemiş. genellikle bu müziksizlik yüzünden böyle entel filmi soğukluğu denebilecek bir soğukluk gelmiş. teksası bilmiyorum hiç yaşamadım ama türkiyede halk bu tip filmlere tepkilidir. müziyi olmayan film biraz ucuzlaşmış biraz sanki masraftan kaçınmış gibi ama coen kardeşlerin de ırkı düşünülünce normal.

    filmin senaryosunda özellikle dikkatimi çeken şey filmin sonunda ee yani ne bu dedirtmesi olmuş. sonunda lüvey ile badem belki bir arsada kozlarını paylaşsalardı. belki şerifin son anda attığı bir kurşun ile olay tatlıya bağlansaydı. bunlar benim bile düşünebildiyim detaylar, coenler nasıl düşünenemiş hayret. ha, coenler bunu kasıtlı olarak apmışlarsa tebrik ederim, ben anlamıyorum diye başkası da anlamayacak diye bir şey yok. belki bu konuda okumuş etmiş birileri o filmin sonunda ee dedirtmesini sevmişlerdir ama ben sev-me-dim. be-yen-me-dim. ol-ma-mış dedirten bir film olarak oyunculuğu ile göz doldursa da özellikle o sondaki diyaloğu anlayamayınca o kadar da tadı kalmayan bir film olmuş sonunda. oskar bu sene gladyatör gibi, bir raki gib bir star çıkaramadı. amerikan sineması adına bi kayıpsa da bence türkler bu fırsattan yararlanabilir.
524 entry daha
hesabın var mı? giriş yap