• “üniversiteli kadınlar derneği” adlı bir derneğin toplantısından enstantanelerin geçtiği video klipte seyrettiğimiz döpiyesli çağdaş bir teyzenin ezan hakkındaki beyânı.

    konuşmacıların hepsi çevrelerindeki islami tezahürlerden dert yanıyor. görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla meclis, düğün salonu darlığında ve sadece yarısı dolu.
    sahnedeki masada dört döpiyesli kadın sırayla konuşuyorlar; dört bayandan birisi ezan konusunda şikayetini dinleyenleriyle şu şekilde paylaşıyor:

    “-ezan.. hadi ezan (“hadi ezan neyse, kabul ettik diyelim” vurgusuyla söylüyor elini sallayarak ve çok canı sıkkın vaziyette, ne yapacağını bilemiyor)
    .. ama bir de 11.00 civarında kuran okunmaya başlandı.. ve her gün..” ("artık pes" anlamında..)

    anlaşıldığı kadarıyla hepsi bedbin ve panik vaziyetteler. ve hepsi o kadar idealistler ki. ezan a, kuran a tahammülleri yok, ezan okunmasına müsamaha gösterirmişcesine "hadi neyse bu da bizden olsun" şeklinde lütufta bulunuyorlar. yanlarından geçip geçen saten başörtülü kızlara tahammülleri yok. temizlikçilerinin bir siyasi görüşünün olabileceğine dahi tahammülleri yok.
    bu kadar hazımsızlıktan insanda barsak kalmaz maazallah.
    ve gerçekten onlar için üzüldüğüm şey hâlâ daha mahalle muhtarlıklarını ele geçirerek, ülkeyi avuçlarının içine alma planları yapmalarıdır..

    edit: video aşağıdaki linktedir..

    http://www.samanyoluhaber.com/…aber&id=98684&tumu=1
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap