6 entry daha
  • işin en üzücü tarafı da, orada bir sürü insan bulunmasına rağmen hiçbirinin yardım etmemesi, yardıma yeltenmemesi bile. hiç kimse polisi aramamış ve onlar kızı iyice dövdükten sonra, kızın kendisi polisi aramış. hadi korkaklar, gözlerini çeviriyorlar, görmemezlikten geliyorlar, ama polis de mi çağırmazlar? çok korkunç gerçekten.

    george floyd olayı olduğunda, almanya'nın bir şehrinde protestolara katıldık ve konuşan bir kaç kişi sahneye çıktı. birisi daha genç, siyahi bir kızdı ve öyle şeyler anlattı ki, hala unutamıyorum.
    dortmund'da, borussia dortmund'un oynadığı günlerde şehir çok kalabalıklaştığı için şehirde korumalar, polisler gezer. bu kız, maç olduğu bir gün arkadaşlarıyla şehir merkezinde gezerken yine yetişkin almanlar tarafından hakarete ve küfüre maruz kalıyor. kız gitmeye çalıştığı halde önünü kesiyorlar, bu sefer kızın saçlarından sürükleyerek tekme tokat dövüyorlar ve kimse müdahale etmiyor. orada bulunan, gezen korumalar ise güya görmüyor. ve kız daha reşit bile değil, aynı dilan gibi. hayatımda hiç almanya'da haksızlığa, saldırıya uğrayan birisinin korunduğunu, birisinin de çıkıp, o kişiyi koruduğunu görmedim.

    zamanında yahudilere karşı ayrımcı yasalar yürürlüğe getirildiğinde de böyle susmuşlardı. yıllarca ayrımcılığa uğradı yahudiler ve kimse sesini çıkarmadı. en sonunda katledildiler ve kimsenin bundan haberi olmamış, bilmiyorlarmış, nereden bilebilirlermiş ki, ne yapabilirlermiş ki oldu. işte aynısı her gün hala yaşanıyor. kimse sesini çıkarmıyor böyle olaylarda. o ırkçıların yumruklarından, tekmelerinden çok işte diğer insanların o gamsızlığı, unursamazlığı, görmemezliği acıtıyor insanın içini.
201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap