22 entry daha
  • şu rezaleti okuyup dolandırıldığımı fark edene kadar 50 mbit hız için 131 tl ödüyordum:

    (bkz: 29 kasım 2021 superonline dolandırıcılığı)

    sonra ben de peşine düştüm, btk şikayetleri falan filan şimdi 100 mbit için 87 tl ödüyorum.

    edit: 1 sene boyunca fazladan ödediğim farkı da iade aldım.

    edit 2: bir suser sormuş nasıl oldu diye, ona paylaştığım mesajı burada da paylaşayım gören okuyan olur. aslında rezalet başlığını açan suser çok güzel anlatmış ama ben de nasıl başıma geldi anlatayım.

    2020 aralık'ta superonline 100 mbit başvurusu yaptım. bana 100 mbit 131 lira diye sattılar. bir hafta sonra tv+ da vereceğiz bedava diye aradılar. ısrarla kabul etmedim, ısrarla ya zaten aldığınız paketin içinde bedava, ek masraf yok dediler. en son e tamam bağlayın madem dedim. olay burada kopuyor. meğer 100 mbit 131 lira diye bağladıkları meret 50 mbit + tv plus parasıymış. 87 tl internet + 44 tl tv+ parası kesmişler 1 yıl boyunca. yani telefonda bayi dolandırmış. hiç kontrol etmemiştim, başlığı okuyunca kontrol ettim.

    fark edince tabi önce superonline'a şikayet ettim, yine bayi aradı siz kabul etmişsiniz bilgi verilmiş dediler. yalan söylüyorsunuz kayıtları gönderin bana bu şekilde açıklamadınız bedava dediniz, eğer bana bu şekilde paketin içinde tv+ var ona 44 tl veriyorsunuz bedava değil ve hızınız da 50 mbit olarak görünecek demiş olsaydınız kabul etmezdim dedim. anlaşamadık, ses kayıtları gelmedi ve kadın inkar etti.

    btk ya şikayet ettim sonra. koydum resimleri, orada kabak gibi görünüyor, hız 50 mbit yazıyor ve her ay 87+44 tl ödemişim. öyle olunca direkt superonline yetkilisi aradı, açmadım. sonra btk üzerinden mail attılar, konuşmaları dinledik siz haklısınız diye.

    para iadesi yapıp hızımı yükselttiler ve fiyatı olması gereken 87 tl'ye indirdiler.

    edit 3: bu arada öncesinde ara ara şüphelendiğim olmuştu aslında. şöyle bir durum vardı, speedtest.net'ten ara ara kontrol ettiğimde hız 100 mbit olarak görünüyordu, ama ne zaman indirme yapsam 5 mb/sn. hızı asla geçmiyordu. ama tabi bunlar interneti satarken 100 mbit'e kadar dediği için ben hiç o hızlara ulaşamıyorum, zaten speedtest.net de 100 gösteriyor herhalde normal dedim. bayideki kadın da 100'e kadar çıkıyorsunuz diyordu şikayet sonrası beni aradığında. ama kabak gibi yazıyordu paket 50 mbit diye. neden 5 mb/sn hızı geçemiyorum dediğimde lafı sanki anlamıyormuşum gibi upload hızına getiriyordu.

    şimdi speedtest.net falan kontrol edince hız sanki 130-140 mbite çıkıyor gibi görünüyor ama bir dosya indirdiğimde saniyede en fazla 9.5-10 mb indiriyorum, yani olması gerektiği gibi.

    bu sebeple açın paketinize bakın, indirme hızlarınızı kontrol edin. speedtest.net'e falan güvenmeyin.

    speedtest.net editi: ben smyrna nickli suser bir mesaj paylaşmış direkt alıntılıyorum:

    speedtest.net çok hilecidir. abd'de sadece onun manipülasyonları nedeni ile geçtiğimiz yıllarda netflix https://www.fast.com/ 'u kurdu. bunu da "servis sağlayıcınıza ve diğer test sayfalarına güvenmeyin, bizden hız testi yapın diye duyurdu. sadece fast'e güvenin. ayrıntı merak ederseniz konu (bkz: net neutrality) ile ilgiliydi. internet servis sağlayıcılar netflixin bandwithini kısıtlıyordu kasıtılı olarak.
977 entry daha
hesabın var mı? giriş yap