10 entry daha
  • denzel washington'un zenci haklari'nin tarihini anlattigi bir filmi daha.. artik oynasin martin luther king'i de rahatlasin yahu.. resmen çalışmalarım var bu uğurda. şöyle güzel bir senaryo yazarsam martin luther king'li vericem abimize "buyur abi martin'i seni düsünerek yazdim" falan diycem.. hayir tamam çok içerlisin bu konularda, remember the titans'dan, malcolm x'den bu yana çok da yol aldin, "ilk oskar alan zenci" ödülünü akademi'nin kurnazca bir oyunu ile 40 dakika ile kacirdin, ama yapilmaz ki bu denli.. hayir yarin bir gün makyajla rosa parks'i oynayacak diye korkuyorum..

    her neyse.. filmin mevzusu, texas'ta sadece zencilerin gittigi bir üniversite'nin munazara takiminin, rakiplerini bir bir gecmesi mevzusuna el atilmis.. daha evvelinde remember the titans ile mezuyu spor dalinda ele alan denzel abimiz bu filmde akli olarak zencilerin "hiç bir eksigimiz yoktu o zamanlarda da" mesajini bagira bagira vermis..

    ben begenerek izledim, severek şey ettim.. ama o kadar.. yapilabilecek daha iyi bir iş yoksa, sivil haklar tarihçesi ile ilgileniyorsaniz, münazaraya ayri bir ilginiz varsa, okulda münazara takiminda falansaniz izlemeniz size iyi vakit olarak dönecektir.. ki bana döndü (verdim mi ilgi alanlarimi, geçmişimde yaptigim seyleri... oh bebek) eğer hiç alakanız yoksa, über bayabilir.. gerçekten..

    son olarak şunu diyeyim

    "yargıç kimdir!

    tanrıdır!

    neden tanrıdır?

    çünkü tanrı kimin kazanacağını ve kimin yenileceğini belirler. rakibim değil!

    rakibin kimdir?

    rakibim yoktur!

    neden rakibin yoktur?

    çünkü o benim konuştuğum gerçeklerin karşılığındaki cılız muhalif sestir.. "
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap