3 entry daha
  • hafta sonu güzel havayı fırsat bilip motora bineyim dedim. evden çıktım sapanca gölünün kenarına gittim. orada biraz takıldım sonra izmit'e geri döndüm.

    izmit'te yahya kaptan semtinde oturuyorum, bilenler bilir kalabalık bir yer günün her saati insan doludur. semtin ortasında küçük bir amfi tiyatronun olduğu bir park var. park sokak köpeklerinin üssü konumunda. o parka gidenler bilir sürekli orada oturanlara, çimenlerde oynayanlara vs musallat olur bu köpekler.

    neyse konuyu uzatmayım, parkın bitiminde atm'lerin olduğu bir bölge var, önünde de küçük bir otopark var. para çekmek için motorla otoparka girdim, atm'nin önüne kadar yanaştım. indim, paramı çektim, sonra motora bindim, motoru çalıştırdım, ayaklarımla geri geri gelip kendimi otoparktan çıkmak için konumladım. tam gazı açıyordum ki sağıma ve soluma iki köpek geldi. götlerinin üzerine oturur vaziyette ön ayaklarının üzerinde bana bana bakıyorlar. sol taraftaki biraz hırlıyor gibi, hiç bir şey yapmadım, kaskın camını açtım cici köpek güzel köpek hadi müsaade et ben gideyim gibi salak salak şeyler söyledim köpeğe. hani hep diyorlar ya köpekler konuşun onları tehdit olmadığınıza ikna edin diye. köpek hiç bir tepki vermedi sadece bakıyor bana. 1 dakikadan fazla bir süre bekledim öylece köpekler bana bakıyor ben de bi sağımdakine bi solumdakine hadi köpekler güzel köpekler bırakın ben gidiyim falan diyorum. baktım bu böyle beklemeyle olmayacak hadi dedim ben ufak ufak köpekleri korkutmadan gaz açıyım usulca gideyim.

    gazı açmamla teker daha çeyrek tur atmamıştır ki soldaki köpek bacağıma bi yapıştı. tabi ben can havliyle bi yandan bacağımı sallıyorum bi yandan gaza yükleniyorum uzaklaşayım diye, köpeğin ağzından benim bacağım bi 2-3 metre gittik sonra köpek bıraktı bacağımı, sonra ben uzaklaşınca peşime koşmaya başladı, ben heyecanla motoru bi sağa bi sola manevra yaparken otoparkta bi amcayı altıma almaktan son anda kurtuldum, sonra baktım ki köpek geliyor hala, şuursuzca gazı açtım önümdeki kaldırıma çıktım. kaldırımda 3 kişi vardı. sanırım olayları başından beri görmüşler ki onlar köpeği kovaladılar sonra köpek gitti.

    sonuç, devlet hastanesi, pansuman, 14 günde 4 doz kuduz aşısı...

    şimdi soruyorum size ula ben ne ettim köpeklere, yaşam alanlarına mı girdim, tekme mi attım, rahatsız mı ettim. motora binmek de mi suç. köpekler motora mı çok duyarlılar. hadi ben motorlayım, o semtte bisiklete binen bir sürü çocuk var, onlara da mı aynı muamele, yoksa bisiklet ses çıkartmıyor diye onlara bir şey yapmıyor mu köpekler.

    artık köpeklerle ilgili son noktaya geldim. daha önce benim 6 yaşındaki oğlumu yine aynı semtte başka bir parkta bisiklete binerken köpekler kovaladı, belediyeyi aradım, avrupa birliği bilmem ne anlaşması gereği hiçbir şey yapamıyorlarmış. peki madem bundan sonra biz parka bahçeye çıkmayız, hatta sokağa bile çıkmayız, yeter ki köpeklerin huzuru kaçmasın ama benim bacağı ısırsınlar dert değil.

    görsel 1

    görsel 2

    edit: yara izlerine bakıp bunlar köpek izi değil diyenler için buyrun kuduz aşısı kartım.

    görsel 3
214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap