115 entry daha
  • liberal ilkelerden populist siyaset için sapmayacağını göstererek sempatimi kazanmıştır.

    son dönemlerde deva içerisinde örgütlenmeye çalışıyorum ve partiyi gözlemliyorum. her kesimden insan geliyor. doğal olarak tansiyon da var çünkü hdp'lisi de mhp'lisi de ali babacan'da bir şey buluyor. ancak bazı hassas konularda eski ezberlere mi dönülecek yoksa ülkenin bug'ı olan tabular-ezberler tekrarlanacak mı soru işareti oluyor.

    ali babacan oy kaybetme vs dinlemeden bu tip liberal, çoğulcu, açık fikirlü görüşlerini dile getirmeye devam etmeli. böylece partiye doluşan akp-mhp kaçağı çomarlar da bu siyasal hareketi zehirleyemez. şu aşamada parti az olsun ama liberal söylem geliştirsin, liberal bir gelenek kursun bence daha önemli.

    malum türk milliyetçiliği bu ülkenin en büyük ezberi, sıkıntısı, tabusu. bu mitler toplum da farklı düşünen her fikri birer mikrop, tehdit olarak görüyor ve bu ülkede çoğulcu, huzurlu bir demokrasinin yeşermesine izin vermiyor. bakmayın bunların muhalif olduğuna, zihniyet akp-mhp ile aynı. bir kaç nüans farkından dolayı iktidarda olmayan zihniyet burada sabah akşam ırkçı nefret söylemleri ile bu ülkede fark yarattığını düşünüyor. ülkenin standardı zaten bu. bu karanlığı böyle insanların bu cesur söylemleri aydınlatabilir.

    bir insanın bir trajedide hayatını yitirmiş yüzbinlerce insanı anmasından bu kadar nefret üreten, cinnet geçiren kitlelerle yaşamak da bizim şansımız. olsun. bunlar kuduruyor diye susacak değiliz.
    hepiniz zafer partisi'ne gidin hacım. hiç sorun değil. bence daha güzel. muhalefetin içerisindeki devlettapar histerikler ile makul, uzlaşmacı, çoğulcu kesimlerin ayrışması lazım. yoksa akp devrildikten sonra yine aynı sorunalra takılır kalırız.

    bu ülkedeki asıl ayrışmanın akp-mhp vs millet şeklinde değil, açık toplumcu, çoğulcu, liberalin renkleri vs devlettapar, aşırı milliyetçi, militarist, faşizan kesimler ile olması gerek.

    (bkz: #136165034)
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap