18 entry daha
  • sabah haberi okuduğumda aklıma ilk gelen gökhan inler oldu. hatta sırf o da değil. avrupa şampiyonasında izlediğimiz eren derdiyok, ümit korkmaz, ramazan özcan, hamit altıntop, hatta izleyemediğimiz halil altıntop, yıldıray baştürk, serdar taşcı ve malik fathi*. bu oyuncular hasbel kader türkiye'deki takımlara allahtan transfer olmadılar da izleyebiliyoruz. en belirgin örnek, gökhan inler. fenerbahçe şimdi aurelio yerine bir türk oyuncu arıyor orta sahanın ortasına ve bunun için en iyi, en ideal aday. seneler önce fenerbahçe'nin daum'un işgüzarlığı sayesinde transfer edip son anda vazgeçtiği bu çocuk iyi ki gelmemiş. gelseydi ne olacaktı düşünelim. 2004 yılında takıma gelecek. zaten tüm sezonu 14-15 oyuncuyla tamamlayan, bir kişi sakatlansa veya ceza alsa bu 14-15 kişiden birini takıma sokup, mevkisi olmasa bile takım içindeki düzeni değiştirip yine aynı oyuncularla oynamayı sürdüren daum kendisini oynatmayacak, üstüne üstlük, alternatifsizlikten şikayet ederken belki de alex in alternatifi olcan mı olacak? yerine alex in alternatifi gökhan mı olacak gibisinden bir laf edecek, oyuncuyu hayata, futbola küstürecekti. bütün bunlardan sonra da gökhan altyapı takımı olan karşıyaka'ya kiralanacak, bir sezon birinci ligin orta sıralarında mücadele eden takımda oynayacak, sonraki sezon hazırlık kampında şansını deneyecek, giremeyeceğini anlayınca süper ligde oynayan bir anadolu takımına gidecek, sonraki sezon başında yine kampa katılıp takıma giremeyeceğini anlayınca bu kez kontratı feshedilip isviçre'ye geri dönecek ve bu moral çöküntüsüyle milli takımdan takım arkadaşı hakan yakın gibi futbol hayatını doğup büyüdüğü ülkede sonlandıracaktı.

    ama en hayırlısı oldu bence kendisi için. fenerbahçeli olsam da iyi ki gelmedi fenerbahçe'ye kanımca çünkü futbolseverim ve böyle yetenekli oyuncuları türk futbolunun, mafyavari türk yöneticilerinin harcamasından nefret ediyorum. adam iyi ki bunları yaşamadan ülkesine döndü, kendini zamanında gösterdi, milli takıma yükseldi, udinese'ye transfer oldu ve şansı da yaver gidince piyasa yaptı.

    benim yazdığım ilk senaryo ile gökhan inler'in yaşadıkları arasında çok büyük fark var, evet. ama benim senaryom da çok gerçek. uğur yıldırım bu senaryoyu üstelik büyüklerden birinde değil gaziantep ve sivas'ta yaşadı. van basten onu milli takıma çağırmıştı, heerenveen'in alfonso alves ile birlikte yıldızıydı ama biz onu da harcamayı bildik. türk futbolu böyle olmalı, evet. mecnun odyakmaz, sinan engin, aziz yıldırım, ilhan cavcav gibi adamlar tarafından yönetilmeli ki biz de mal gibi izleyelim olan biteni.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap