• burada bahsedeceğim şey, halihazırda insanoğlunun sinir sistemi kadar komplike bir ağı yarattığına zaten inanılmakta olan bir varlığın kerametini karpuzun içinde aramanın saçmalığı değil. ya da dünya üstünde şu an bir milyardan fazla koyun varken (gerçek koyunlardan bahsediyorum, meeleyenlerden) er ya da geç birinin üstünde "allah" kelimesine benzer yün öbeğinin gözlemlenme ihtimalinin yüksekliği de değil. ya da tanrının dünyaya easter egg koymasının da gereksizliğinden bahsetmeyeceğim.

    ama söylemek istediğim, ve bana oldukça da belirgin gelen -ve en azından bu kadarcığının kabul edilmesini dilediğim- şey arap alfabesinin bu tür antik kuntik sözde mucizeler yaratımına oldukça müsait oluşu;

    latin alfabesi çok güzel, çok matah, çok estetik olduğu için demiyorum. ama akıl var ihsan var, arap alfabesine bir bakın:
    http://www.krassanakis.gr/…les/arabian-alphabet.gif

    şimdi yaratıcının kerametini çizgiler bütününde arayanlarca, hatta cennette arapça'dan başka lisan konuşulmayacağına inananlarca kınanacağım ama... allahaşkına, kıvrımlı kıvrımlı çizikler işte? bir kalemi koy kağıdın üstüne, 15-20 tane elips çiz, nokta koy... serbest takıl işte kafana göre... bunlardan eminim bir iki tanesi bu harflere benzeyecektir? sen yaptınbunu... binlerce yıl boyunca, milyonlarca canlı üstünde doğa neden yapamasın? ki yapmış mı, e tabi yapmış bak:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7520149.stm

    e normal? çünkü arap alfabesi böyle? hani bunu cidden önemseyen insanlardan geçtim, bunun rastlantısallıktan başka bir şey olduğunu savunmayan insanlar bile şaşırıyorlar. "vay beeee!!!!" diyorlar, "allah'ın kerameti olmasa bile, ne yüce, ne büyük bir tesadüf!!!!!"

    bunun neresi büyük bir tesadüf??? yamru yumru bir şeyler, sen de onu benzetmişsin. coca cola'nın ters çevrilmişini de islama hakaret sayarsın hal böyleyken... çünkü o da kavisli kavisli, el yazısı. o olmasa başkası olacak zaten. eninde sonunda bir şey benzeyecek.

    ha, asıl şaşırılcak bir şey olması gerekiyorsa, o şöyle bir alfabeden çıkardı:
    http://www.logoi.com/…otes/img/chinese_alphabet.jpg

    yok beğenmediysen böyle:
    http://www.csse.monash.edu.au/~jwb/hiragana_a.jpg

    ...ama arap alfabesinden çıkmasının büyük bir mucize ve inanılması güç bir rastlantı olarak görülüyorsa, bir oturulup soluklanılması niyetindeyim. ilahi bir güç tarafından yazıldığını düşün ya da düşünme.

    bu büyük bir rastlantı değil...

    ...küçük bir rastlantı.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap