38 entry daha
  • insanların topluluk halinde yaşamaya başladıklarından itibaren aralarındaki ilişkileri düzenlediklerini var saydıkları saçmalıklar bütünü.
    insanoğlu elini attığı herşeyin doğal halini değiştirmiştir. kendi aklının tabiat kanunlarından üstün oldugu kanısına vardıgından beri de , övündükleri akıllarından çıkan kurallara uymayı kabul etmişler.
    insanlar kanunlara , o kanunlar doğru oldukları için uymazlar , zaten çoğu kanunun ne oldugunu da bilmez. yalnızca karşılığında ceza alınacağı bilindiğinden , toplum için uygun olup olmadıgını sorgulamadan boyun eğerler. bunun sebebinin , kanun koyucunun ( devletin) insanların gözündeki tanrısal yapısını hala koruyor olması gerek.
    ayrıca , anayasalardaki kanun sayılarının binlerce olmasının da kimseye hiçbir faydası yoktur.çünkü insanoğlunun davranışları fazla değişkendir ve bu her insana göre de değiştiği için milyarlarca çeşit kuraldışı hareket ya da suç olanağının doğmasına sebep olur. bu da binlerce olan kanun sayısının her halükarda yetersiz kalacagının ispatı oldugundan , bu kadar fazla olmasının gereksiz oldugunun da kanıtıdır. her konu başlığı için geniş manada bir kaç kanun yeterlidir bence.
    zaten günümüzde kanunların insansızlaşması , verilen kararların topluma uyup uymadığının düşünülmemesi , yazlnızca öyle yazılı oldugu için ona göre kararlar verilmesi hukukun pragmatik olarak işlevsizleştiğinin de bir başka göstergesidir. kararı verilecek bir suçun hangi ortamda neden işlendiğinin iyice incelenmesi ve verilecek kararın da bundan sonraki toplumsal hayatı nasıl etkileyeceğinin iyice ölçülüp tartılması gerekir.
    bu bağlamda , insanların akılları , hukuku hangi şekle sokarlarsa soksunlar , en başta reddettikleri tabiat kanunlarının doğal düzenine erişmeye muktedir olamayacaktır. onun içindir ki zaten kanun ne bir araç ne de amaç olarak insana hiçbir zaman olması gerektiği gibi hizmet edemeyecektir.
140 entry daha
hesabın var mı? giriş yap