3 entry daha
  • net bir durum. tartışmasız.

    bunu zafer partililerden defalarca duydum.

    açık açık da söylüyorlar. millet ittifakının adayı imamoğlu olursa (veya falanca, veya filanca, kısacası keni adayları dışında kim olursa) gidip tayyip'e oy atarız diyorlar.

    ben zaten zafertrollerin bir kısmının aktrollden bozma, bir diğer kısmının muhalefete karşı tepki olarak, akp'nin istek ve yönlendirmesi ile devşirilmiş eski chp/ iyi partililer olduğunu düşünüyorum.

    ortada olan ne? bol bol laf. peki sonra seçimde icraat ne olacak? aaa, bizim istediğimiz adayı çıkarmadılar, bunlar zaten milli ve yerli değil, hadi biz gidip milli ve yerli bildiğimiz rte'ye oy verelim.

    gidin sorun zafer partili herhangi birine. imamoğlu'na mı, tayyip'e mi oy verirsin diye.

    duyduğunuz cevap zafer partisi komplosunun ne kadar harika kurgulandığını anlamanızı sağlayacak.

    ***

    bir de şuna bayılıyorum: kay aylık parti bu zafer? en eski üyesi kaç aylık? burada ama kendileri ile ilgili en ufak eleştiri yapanlar komplocuymuş, engelle geçmiş.

    bak bak bak . sizin hangi oturmuş fikir akımınız var ki birbirinizi ikna ettiğiniz bir yalan zafer partisi imajından başka, diğer tarafın söylediği apaçık gerçekleri yalan, karalama diye basıp geçeceksiniz?

    kaç ayda beyniniz böyle yıkanabildi de, şu sözlükte yıllardır mantıklı gözlemler yapmış, sizin sığ ve birbirinizi dolduruştan ibaret propogandanız şaşmaz hakikat, bizim söylediklerimiz karalama olsun??

    zafer partisinin hangi kaynakla birden bire kuruluverdiği, neden başka millet ittifakı partiler havuz medyasında kendilerine asla yer bulamazken, ümit özdağ her gün birilerine konuk edildi, hiç düşündünüz mü?

    yok. siz önünüze ne atılırsa, hurra hep birlikte o popülist yalanın taraftarı haline gelen, dolduruşla işleyen otomotonlar gibisiniz.

    ***

    en son bir dip not: zafer partisinin son dönemde inanıp gönül vermeye başlayan, ikna edilmiş ve iyi niyetli zafer partililere seslenmek istiyorum. bakın matematik diye bir şey duydunuz, değil mi? o zaman size bir basit matematik gerçeği anlatayım.

    seçim günü geldi ve siz zaferin adayını desteklediniz diyelim. şu andan tahmin etmek zor fakat sadece bir örnek olsun diye ülke çapında da ilk turda şu sonuçlar çıktı diyelim:

    1) cumhur ittifakı yüzde 36
    2) millet ittifakı yüzde 34
    3) zafer adayı yuzde 30.

    sizin akp karşıtı zannettiğiniz ümit özdağ ikinci tur için ne diyecek?

    seçim gününe kadar onca aleyhine konuştukları millet adayını mı destekleyecekler sanıyorsunuz?

    hayır akp'yi açıkça desteklemese, fakat kendi seçmenine oy atmamalarını söylese bile, cumhur ittifakı ikinci tura katılanların yüzde elli dördünün (toplam oyun sadece yüzde 36'sı ile) seçimi kazanmış olacak.

    o yüzden içinde olduğumuz bu dönemde ülkenin muhalefetine muhalefet partisi kurma lüksümüz yok diye diye dilimizde tüy bitti anlıyor musunuz?

    muhalafet yirmi senelik tek parti devletinin şartlarında yıpratılmış, birbirine benzemez, hadi iktidarın çok sevdiği bir tabir ile yamalı bohçaya çevrilmiş durumda.

    iktidar kitlesini birbirine bağlayan sebepler çok belli: iktidar olmanın getirisi.

    muhalefet ise, bu yirmi yıllık yanlışdüzenin her biri kendi açısından hatalarını görmüş, aslında hepsi haklı, ama kafaları karışık bir kitle.

    kimi muhalif solcu açıdan bakıyor , kimi özgürlükler açısından, kimi türk milletinin kendi ülkesinde içine sokulduğu cendereye tepkili.

    muhalafet iktidardaki filin farklı bir yerini tutup, sonra biri fil hortuma benziyor, diğeri hayır kılıca benziyor (filin dişini tutmuş), bir diğeri sütuna benziyor (bacağını tutmuş) diye kavga eden körlere benziyor.

    tüm muhalefet, kendi küçük çıkarlarının hesabına düşmeyi bırakıp, gerekirse tavizler vererek ortak hareket etmeyi başaramazsa, yandı gitti keten helva. cumhur ittifakı ülkeyi sonsuza kadar yönetir.

    işte bu yüzden , muhalefet açısından seçimde asıl tehlike iktidar değil, hayır bizim istediğimizi yapmazsanız, biz sizi yarı yolda bırakır, iktidarın teknesine bineriz diyen muhalefete muhalif partilerdir.

    kaldı ki, seçim öncesi bir kapalı kapılar ardında gizli anlaşmaya bakar her şey böyle köklü olmayan, içinde liderinden başka hiçbir politik figür olmayan partilerde kararlar.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap