103 entry daha
  • kısa film tadında sündürülmüş uzuuuunnn bir film izledim.
    hikaye güzel miydi? - konu ilgi çekici.
    hikayenin çatışması var mı? - dramatik çatışması olan bir hikaye değil. açayım (karakterin kendisiyle çatışması, diğerleriyle çatışması, doğa ya da teknoloji ile çatışması...) bu filmde böyle bir çatışma yok. bir şeyi bulmaya çalışmak elbet bir çatışmadır fakat bu filmde dramatik etki neredeyse yok.
    hikayenin görsel anlatımı (storytelling) ?- sıradan hatta berbat, fazla zorlama çekimler.
    yönetmenlik ? hikayeye yönetmenlik dokunuşu var mı? - nerdeeee... sıradan çekimler, biraz filmik geçişleri, çekimleri kullanarak zekaymış gibi sunulmuş.
    senaryoda yazar, edebiyatçı (barış bıçakçı) zekası var mıydı? - yoktu, bazı filmlerden öğrenilmiş, sıradan anlatım.
    mekan kullanımı - sıradan ve yetersiz. görsel olarak vfx olarak polis odasında pencereden görülen iyi düşünülmüş fakat izlemeyi zorlaştıran visuel efekt kullanımı, finaldeki mekan seçimindeki (bağımsız yönetmenlerin mekan seçimi) gece araba sahnesi. fakat bu da çok klişe.
    oyuncu seçimi ve kullanımı - başrol seçimleri berbat, yan roller çok iyi. oyuncular filme katkı yapmışlar fakat yönetmen etkisi olduğunu sanmıyorum. (kanıtlayamam)
    e bu kadar iyi oyuncuyu bir filmde nasıl buluşturmuşlar? - sol dayanışması, ikna
    sıcak ve samimi bir hikaye mi? - hikaye gerçek ve sıcak. fakat filmin samimiyet yok, film yapalım, iyi film olur diye yola çıkılmış. film olmuş, samimi, sıcak bir film olmamış.
    filmden haz aldın mı? - görsel, düşünsel ya da fiziksel bir haz yok. derinlik yok. filmin söyleyeceği bir sözü yok.
    filmde göze batan şeyler? - iyi polis kötü polis, görev odaklı kadın polis, telefondaki patron polissss... arketip / prototip ana karakterler. ana karakter bile demek yanlış, tip daha doğru. derinliksiz. barış bıçakçı karakterleri böyle sıradan olmamalı.
    bağımsız olan bu filmin zekası bizim zekamızı aşıp bize yeni bir ufuk açıyor mu? hayır

    edebiyatı, entellektüalitesi yüksek, sinemayı bilmez bir yazar + deneyimsiz, asosyal iyi bir yazarla nasıl çalışılırdan habersiz, reji bilmeyen acemi bir yönetmen işbirliği olmuş sanırım.

    edit. yazım hatası
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap