9337 entry daha
  • öncelikle (bkz: 24 mayıs 2022 teksas silahlı saldırısı).

    sadece ve sadece para üzerine kurulmuş ve onun üzerinden varlığına devam eden bir ülke. eğer buraya gelip bu çarkın parçası olursanız pastadan payı kapıp az çok mutlu olursunuz. nitekim bu sayede başka yerlerde karşılaşacağınız basit problemlerle karşılaşmasınız. işe girseniz mesela, kimse nerelesin burada ne arıyorsun diye özellikle sormaz. çarkın parçası olabildiğiniz sürece kim olduğunuz veya neyden hoşlandığınız önemli değildir.

    ama tabi bu para sevdası yüzünden dünyanın başka yerlerinde bile absürt karşılanacak sıkıntılar yaşarsınız. en meşhuru, her koyun kendi bacağından diyen sigorta sistemi (sağlık, araba sigortası farketmez, ne kadar ödeyebilirsen o kadar alırsın. hiç ödemezsen de babayı.). yaşayabileceğiniz bir sıkıntı da dünkü veya geçen haftaki veya ondan önceki gibi silahlı çatışmalardır dostlar. olur da kırmızı eyalete* yolunuz düşerse geçmiş olsun zaten ama diğer eyaletlerde de garantisi yok hani. ee peki bunun parayla alakası ne diye sorarsanız; ülkedeki birçok sıkıntının altında yatan şirket destekli lobiciliktir. silah alanlara kontrol istemiyoruz diyen nra de kullanır bunu, düz vatandaşa karbon ayak izinizi kontrol edin diyen petrol şirketi de. parayı, parti farketmezsizin, siyasetçiye basarsınız ve onlar da bu işlere güzel bir kulp bulurlar. silah özelinde bu kulp, 18. yy.'da savaş sırasında, zamanın tüfekleri için yazılmış anayasanın 2. maddesidir. lobiden parayı kapan siyasetçi seçmenine gidip, istiladan, devlet tiranlığından, eve giren hırsızdan başlayıp bir güzel gazlar. bunun sonucunda, özellikle twitterda, bizim ülkemizde de türlerini bulabileceğiniz cahil ama parlak fikirli vatandaşlar türemeye başlar. örneğin bunlar okuldaki öğretmenlerin de silahlanması gerektiği gibi inanılmaz fikirler yayarlar. bir de akıl sağlığı savı vardır kullandıkları, suçlu silah değil hasta saldırgan üzerinden. nitekim bunda da haklılardır biraz. bütün gün çalışan ebeveynlerini sadece akşamları gören, sosyal medya, dizi, film yüzünden gerçeklik algısını yitiren gençler amerika'da daha çoktur belki dünyanın geri kalanına göre. fakat silaha daha kolay ulaştıkları kesin.

    hoş büyük ihtimalle bu saldırı da unutulacak ve amerika bir sonraki için hazırlanmaya başlayacak. fakat amerikaya gelecek ülkemin vatandaşları, bu gerçeği de unutmayın. evet refah düzeyiniz ve özgülüğünüz artacak ama birgün outlette gezerken, derste uyuklarken veya parkta yürürken sırf orada bulunduğunuz için bir ergenin walmart'tan aldığı silahın ve mermilerin hedefi olabilirsiniz. görevinizde başarılar. tax return yapmayı da unutmayın bu arada.
3750 entry daha
hesabın var mı? giriş yap