1 entry daha
  • matrix filmi için geliştirilen, bir mekana birçok fotoğraf makinası ve bir hızlı iki yavaş çekim yapabilme yetisine sahip kamera kullanılarak yapılan efekttir.

    hareket yapıldığı anda senkronize bir şekilde fotoğraf makinaları birbiri ardına çalışıp hareketi resmeder. bu resimler arkarkaya koyulup çizgifilmin az pixellisi gibi bir hal alır. aradaki boşluklar aynı anda çalışan kameralar sayesinde doldurulur. arka plan içinse cgi ile hareketin geçmesi planlanan yerler eklenir. bunun dışında kalan mermi geçmesi, su sıçraması gibi efektler hareketin üstüne yine cgi ile eklenir.

    matrix'te trinity'nin ilk izlenildiğinde şok eden tekmesi, neo ve agent smith'in metroda havada kapışmaları ve neo'nun polis binasının üstünde mermilerden kaçması gösterilebilir.

    örneğin metro sahnesi aktörlerin kameralar ve fotoğraf makinalarıyla dolu yeşil bir oda içinde hareketi yapmasıyla başlar. hareket bitince metro istasyonunu ve aktörlerin kafalarının yanından geçen mermiler eklenir. sahnemiz servise hazırdır afiyet olsun.

    bu yaratıcılıkta bir efekt yönteminin, şaşırtıcı bir şekilde akademi tarafından hakkı yenilmemiş ve bir oscarla ödüllendirilmiştir.

    sanılanın aksine her görülen yavaş çekimli sahne bu efektten değildir. (bkz: bulut bey)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap